O femeie de 54 de ani, care are mai multe magazine in judetul Buzau, este cautata de politisti si pompieri dupa ce fiul sau a dat-o disparuta, spunand ca nu a putut sa ia legatura telefonic cu aceasta, iar anchetatorii iau in calcul mai multe variante, cea mai plauzibila fiind cea a sinuciderii, anunta Mediafax.

Potrivit unor surse din randul anchetatorilor, femeia a disparut in cursul zilei de duminica, fiul acesteia sesizand Politia si spunand ca nu ar mai fi reusit sa ia legatura telefonic cu aceasta.

Barbatul ar fi aflat ca mama sa, in varsta de 54 de ani, administrator al mai multor magazine din comuna Berca, dar si al unui angro in Buzau, ar fi mers in cursul zilei la unul dintre magazine, dupa care nimeni nu a mai putut lua legatura cu ea.

Ulterior, fiul femeii a mers pe malul canalului hidrotehnic din localitatea Candesti, unde a gasit parcata duba cu care mama sa obisnuia sa care marfa. Masina, incarcata cu marfa, era incuiata, iar telefonul femeii se afla in interior.

Politistii si pompierii au inceput o ancheta in acest caz, luand in calcul mai multe variante, insa cea mai plauzibila este cea a sinuciderii. Astfel, se presupune ca femeia s-ar fi aruncat in canalul hidrotehnic, motiv pentru care in zona au fost mobilizati doi scafandri de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Braila.

Cautarile scafandrilor in apa adanca de aproximativ sapte metri si murdara se desfasoara cu dificultate si cel mai probabil vor fi suspendate, urmand sa fie reluate luni dimineata.

Conform anchetatorilor, un barbat a declarat ca ar fi observat un cadavru plutind pe apa, in timp ce un cioban a spus ca ar fi vazut-o pe femeie cum isi agata o geanta de gat si se arunca in apa.

Primarul comunei Berca, Valeriu Marcu, a sustinut ca magazinele detinute de femeie au o activitate satisfacatoare.

El a precizat insa ca femeia parea sa aiba unele probleme de sanatate, in ultimele luni ea slabind foarte mult.