Bursa de la New York a incheiat sesiunea de vineri in crestere, dupa o saptamana marcata de scaderi consecutive, pe o piata care incearca sa profite de o actualitate limitate pentru a gasi un echilibru: Dow Jones a castigat 0,19%, iar Nasdaq 0,57%.

Potrivit rezultatelor finale, indicele vedeta Dow Jones Industrial Average a castigat 34,43 puncte urcand la 17.712,66 puncte, iar Nasdaq, dominat de actiunile pe tehnologie, 27,86 puncte pana la 4.891,22 puncte.

Si indicele extins S & P 500, care este un punct de reper pentru multi investitori, a avansat cu 0,24%, sau 4,87 puncte, pana la 2.061,02 puncte.

Dupa inceputul saptamanii, bursa de pe Wall Street a inregistrat zilnic scaderi, cele mai mari fiind miercuri, ca urmare a anuntului scaderii neprevazute a comenzilor de marfuri de folosinta indelungata, in luna anterioara, in SUA.

"Am trecut prin atat de multe sesiuni de declin incat era cazul ca piata sa ia o pauza, insa nu este nimic suficient de incurajator pentru a relansa cursul", a rezumat pentru AFP Sam Stovall de la Capital IQ al Standard and Poor's.

"Trebuie sa asteptam insa o saptamana pentru aparitia rezultatelor intreprindelor (pe primul trimestru - n.red.), iar semnalul va fi dat pe 8 aprilie de Alcoa", marele producator de aluminiu, a precizat Stovall.

Piata bursiera nu prea a avut ce difera in prima parte a sesiunii de tranzactionare, cu exceptia unei usoare revizii in scadere a cresterii pe ultimul trimestru din 2014, la 2,2% din PIB, a fost adusa la viata cu putin timp inainte de inchidere de interventia presedintelui Rezervei Federale Janet Yellen.