Peste 300 de spioni straini au fost demascati in 2014 in Rusia de catre contraspionajul rus, a sustinut joi presedintele Vladimir Putin, in cursul unei reuniuni cu conducerea FSB, succesorul KGB, relateaza AFP.

Vladimir Putin, el insusi fost agent al KGB-ului sovietic si director FSB inainte de venirea sa la putere in 1999, a salutat "eficienta" fostilor sai colegi, potrivit agentiilor de presa ruse.

"Anul trecut, serviciile noastre de contraspionaj au lucrat rapid si eficient. Ele au pus capat activitatii a 52 de ofiteri de legatura si a 290 de agenti ai serviciilor secrete straine", a declarat Putin.

"Este foarte important sa se imbunatateasca protectia datelor ce privesc secretele de stat si sa se previna scurgerile de informatii privind organizarea noastra militara sau tehnologiile noastre de aparare", a adaugat presedintele rus.

In cursul aceleiasi reuniuni, Vladimir Putin a avertizat cu privire la riscul de "provocari" organizate de catre serviciile secrete straine inaintea urmatoarelor campanii electorale, pentru alegerile legislative din 2016 si prezidentialele din 2018.

"Sunt incontinuu tentative externe pentru discreditarea si destabilizarea autoritatilor, utilizand ONG-uri si asociatii politizate", a declarat el, precizand ca anchetele impotriva asociatiilor suspectate ca sunt "agenti ai strainilor" vor continua.