NATO viseaza la un "maidan rusesc", a afirmat joi emisarul Rusiei la Alianta Nord-Atlantica, Aleksandr Grusko, comentand conferinta interparlamentara UE pe probleme de politica externa si securitate, desfasurata joi la Riga, capitala Letoniei, relateaza agentia de stat Tass, in pagina electronica.

"Declaratia de la Riga arata o preocupare pentru democratia si politica interna din Rusia. Cel putin acum stim ca NATO are un vis, si anume un maidan rusesc", a comentat Aleksandr Grusko referindu-se la conferinta din capitala Letoniei, la care a participat si Alexander Vershbow, adjunct al secretarului general al Aliantei Nord-Atlantice, citeaza Mediafax.

"NATO are o istorie lunga de operatiuni hibride. Orice stat sau organizatie poate invata de la Alianta. Am vazut aceste semne arhicunoscute de intimidare militara, interventie sub acoperire, furnizare de sisteme de aparare si arme, santaj economic, duplicitate diplomatica, manipulare media si dezinformare publica in fosta Iugolsavie in 1999 si in Libia in 2011", a declarat Grusko.

NATO si Uniunea Europeana vor aprofunda cooperarea, inclusiv pentru sustinerea unor parteneri precum Ucraina, Republica Moldova si Georgia, potrivit unui comunicat oficial facut public dupa conferinta de la Riga.

"Comunitatea euro-atlantica se confrunta cu noi amenintari si provocari, atat la frontiera estica, dar si spre sud. In partea de est, vedem o Rusie furioasa si revizionista care incalca reglementari internationale si care este pregatita sa redeseneze frontierele prin forta. Rusia continua sa destabilizeze Ucraina; este vorba de o evolutie aparuta de multi ani", manifestata in Republica Moldova si Georgia, a anuntat, la Riga, adjunctul secretarului general al NATO.