Un american a fost arestat in Emiratele Arabe Unite pentru comentariile pe care le-a postat pe Facebook in timp ce era in Statele Unite, anunta BBC. Mecanicul de elicopter Ryan Pate a scris pe Facebook dupa ce s-a certat cu angajatorul sau de la Global Aerospace Logistics pe tema concediului medical.

Dupa ce s-a intors din Florida in Abu Dhabi, Ryan Pate a fost arestat pentru incalcarea legilor stricte in ceea ce priveste calomnia pe internet.

Procesul sau va incepe pe 17 martie si, daca va fi gasit vinovat, americanul risca sa petreaca pana la 5 ani in inchisoare plus plata unei amenzi substantiale.

Cearta dintre Pate si angajatorul sau a inceput in luna decembrie a anului trecut atunci cand americanul a incercat sa isi extinda concediul medical din cauza unei dureri de spate.

Dupa ce seful i-a spus ca nu isi poate prelungi concediul medical, Pate a scris insulte referitoare la firma cu sediul in Abu Dhabi pe pagina sa de Facebook.

In postare, Pate a scris ca firma te injunghie pe la spate si i-a avertizat pe potentialii angajati. In plus, americanul s-a plans si de viata din Emiratele Arabe Unite si a utilizat remarci rasiste.

Pate s-a intors in Abu Dhabi ca sa demisioneze, dar la scurt timp dupa ce a ajuns a fost chemat de politie, unde a fost informat ca trebuie sa se prezinte la sectie.

Barbatului i-au fost aratate capturi de ecran cu postarile sale de pe Facebook si i s-a spus ca angajatorul sau a facut o plangere in care l-a acuzat de incalcarea legilor stricte care interzic calomnia in Emiratele Arabe Unite.

Legea a fost introdusa in 2012 si precizeaza ca este o jignire sa folosesti internetul pentru a ironiza sau a denigra o organizatie sau un individ.