Ziaristul Catalin Tolontan afirma, pe blogul lui, ca "doi oameni din justitie" au infirmat acuzatiile formulate din inchisoare de Monicai Iacob Ridzi, care sustine ca Mariana Alexandru, procuroarea care i-a instrumentat cazul, i-ar fi transmis ca "regreta ca a ascultat de ordine si a fabricat dosarul".

Potrivit scrisorii prezentate de Antena 3, Ridzi sustine ca "De curand, procurorul de caz, Mariana Alexandru, mi-a transmis ca regreta ca a ascultat de ordine si a fabricat dosarul in ceea ce ma priveste. Aceste regrete nu ma incalzesc deloc. Singurele care ma incalzesc in celula rece sunt sticlele cu apa calda incalzita la filtrul de cafea".

"Gazeta a luat legatura cu doi oameni din justitie. Unul dintre ei a vorbit chiar cu Alexandru, procurorul despre care Ridzi spune ca s-ar cai", scrie Tolontan, pe blogul lui.

"Unul dintre ei, din interiorul DNA, a negat imediat varianta lui Ridzi: 'Nu e adevarat asa ceva! Pe parcursul anchetei 2 Mai, Alexandru a lucrat in acelasi ritm si cu aceleasi metode pe care le-a folosit si la dosarele Nastase sau Voicu. Nu a fost vizibila nici o interventie si nici o schimbare de comportament a procurorului'.

In general, explica el, daca ar exista imixtiuni, munca la dosar se face altfel decit in mod obisnuit. Mai dur sau, dimpotriva, mai relaxat. 'Nu a fost cazul in dosarul lotului de la MTS', a mai spus el, incheind: 'Ginditi-va pe cine ajuta in acest moment teoria ca se fac dosare la comanda si ca procurorii si judecatorii executa ordine!'".

Citeste restul articolului pe Tolo.ro.