Cinci boli pe care le puteti trata cu frunze de dafin. Dafinul este renumit pentru frunzele sale aromate si este nemaipomenit la gatit, insa are si proprietati terapeutice la care nu v-ati fi asteptat. Dafinul este un leac puternic atunci cand aveti probleme cu digestia. Acesta stimuleaza procesul, creste pofta de mancare si combate fermentatia. Trei frunze de dafin mestecate pe stomacul gol, cate una dimineata, la pranz si seara, timp de o luna au un efect de intarire a digestiei. Durerile de stomac cauzate de o masa copioasa pot fi si ele alinate cu ajutorul infuziei din frunze de dafin. Maceratul preparat din patru frunze acestei plante si coaja de la o portocala, intr-un litru de apa, lasate patru ore si filtrat elimina cefaleea (durerile de cap) si va ajuta sa va refaceti rapid dupa ce ati suferit de migrene sau dupa convalescenta. Se bea pe stomacul gol, in mai multe reprize, in loc de apa, scrie DoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Ce beneficii are sucul de patrunjel. Patrunjelul este folosit in tot felul de preparate pentru gustul delicios, dar putina lume stie cate beneficii aduce el organismului. Patrunjelul este bogat in vitamine, printre care vitamina C, B12, K si A. Cu alte cuvinte, patrunjelul iti ajuta sistemul imunitar sa functioneze normal, iti tonifica oasele si sprijina buna functionare a sistemului nervos. Patrunjelul ajuta la buna functionare a rinichilor si la eliminarea apei acumulate in exces. Pe de alta parte, planta contine oxalati, care pot provoca probleme serioase persoanelor cu boli ale rinichilor sau care fac pietre la vezica urinara, anunta Unica.ro.

Uleiul de masline "ucide" cancerul. Cercetatorii americani au descoperit ca un compus din uleiul de masline extravirgin ucide celulele canceroase fara a le afecta in vreun fel pe cele sanatoase, studiul aratand ca substanta oleocanthal produce o ruptura in organitul celular numit lizozom (supranumit groapa de gunoi a organismului). Cercetatorii au descoperit ca atunci cand au aplicat oleocanthal pe celule, in laborator, acestea au murit foarte repede, intr-un interval cuprins intre 30 de minute si o ora. Celulele sanatoase, in schimb, "adorm" timp de circa 24 de ore si apoi isi reiau ciclul de viata, informeaza Libertatea.

De ce ametesti si esti obosit dimineata? Sase cauze nebanuite. Ti s-a intamplat vreodata sa te trezesti dimineata si sa fii obosit, chiar daca ai dormit suficient? Expertii spun ca aceasta stare de oboseala poate fi simptomul anumitor boli. Oboseala resimtita dimineata nu este o boala in sine ci este un semn ca ceva nu functioneaza bine in organism. Doctorii spun ca in general, primele ore ale diminetii sunt cele mai periculoase. Asa ca trebuie sa ai grija. Daca oboseala se repeta in fiecare zi si ai si ameteli, ar fi indicat sa mergi la medic. Atunci cand glanda tiroida, principala responsabila pentru activitatea metabolismului si pentru echilibrul hormonal, nu functioneaza asa cum trebuie, sistemul imunitar este mai slabit si procesul metabolic scade, astfel ca oboseala se instaleaza usor. Alte semne ale disfunctiei glandei tiroide sunt migrenele, vocea usor ragusita, unghiile si parul casant, pielea sensibila si aspra la atingere, scrie DoctorulZilei.ro.

Povestea copilului nascut cu scopul de a-si salva fratele. Un copil din Marea Britanie a fost adus pe lume de parintii sai, pentru a-l salva pe fratele sau grav bolnav. Afla o poveste care a starnit numeroase controverse in Anglia. Charlie Whitaker s-a nascut cu o boala rara, care ii punea viata in pericol: anemia Diamond Blackfan, o forma rara, ce nu ii permitea organismului sau sa produca celule rosii. Pentru a trai, Charlie avea nevoie de o transfuzie de sange la fiecare doua saptamani si injectii dureroase la fiecare opt ore, care aveau rolul de a-i pastra sangele sanatos. Tratamentul nu i-ar fi salvat, insa, viata, ci i-ar fi prelungit-o pana la cel mult 30 de ani. Singura lui salvare era un transplant de celule stem, dar nici sora lui de 9 ani si nici parintii sai nu erau compatibili, anunta Unica.ro.