Doi martori cheie in ancheta privind asasinarea opozantului rus Boris Nemtov l-au descris pe ucigas ca fiind un barbat cu parul scurt si imbracat in jeansi si un jerseu maro, relateaza duminica Sputnik, citat de Mediafax. In urma descrierii oferite de cei doi martori, politia cauta un barbat cu inaltimea de 170-175 de centimetri si parul scurt, care purta jeansi albastri si un jerseu maro.

Comitetul de Ancheta rus intentioneaza sa investigheze si actiunile tinerei Anna Duritkaia care se afla cu Nemtov in noaptea in care acesta a fost ucis.

Potrivit Ministerului rus de Interne, Nemtov a fost ucis in centrul Moscovei vineri, la ora locala 23.40 (22.40 ora Romaniei), cu cateva focuri de arma trase asupra lui dintr-o masina.

Pentru elucidarea rapida a circumstantelor in care a fost ucis opozantul, Comitetul rus de Ancheta a oferit o recompensa de aproximativ 50.000 de dolari pentru orice informatie relevanta in acest caz. "Unitatile operationale care ofera sprijin pentru ancheta penala sunt pregatite sa plateasca o recompensa de trei milioane de ruble (peste 49.500 de dolari) pentru orice informatie relevanta pentru investigatie", se arata intr-un comunicat publicat duminica.

Comitetul le garanteaza informatorilor ca le va respecta anonimatul.