Primele imagini care surprind momentul uciderii opozantului rus Boris Nemtov au aparut sambata pe internet. Boris Nemtov a fost impuscat mortal in centrul Moscovei in noaptea de vineri spre sambata, in timp ce se plimba alaturi de o tanara pe Marele pod de piatra (Bolshoy Kamenny), aflat in apropierea Kremlinului. Adversar declarat al lui Vladimir Putin, Nemtov a fost impuscat in spate de 4 ori. El afirmase recent, intr-un interviu, ca se teme sa nu fie ucis de Putin, din cauza opozitiei sale fata de razboiul din Ucraina.

Imagini cu asasinarea lui NemtovFoto: Captura Youtube.com

Vladimir Putin a condamnat asasinarea lui Nemtov, transmitand, prin purtatorul sau de cuvant, ca uciderea opozantului rus "poarta semnele distinctive ale unui asasinat la comanda si reprezinta o provocare." Putin a cerut comitetului de ancheta, Ministerului de Interne si FSB-ului (fostul KGB) sa investigheze asasinatul.

Casa Alba a condamnat "uciderea brutala" a lui Boris Nemtov si a cerut "guvernului rus sa demareze o ancheta prompta, impartiala si transparenta". De asemenea, Consiliul National de Securitate al presedintelui Barack Obama a postat pe Twitter un mesaj in care sustine ca cei responsabili de moartea lui Nemtov trebuie sa fie "adusi in fata justitiei".

La randul sau, Angela Merkel s-a declarat "consternata" de o "crima lasa" si i-a cerut lui Vladimir Putin sa faca lumina in acest caz.