​Datele personale a 50.000 de soferi din SUA ai aplicatiei de ride-sharing Uber au fost accesate in mai anul trecut de o terta parte in urma unui atac informatic, scrie CNET. Compania spune ca atacul s-ar fi petrecut in mai anul trecut si a fost descoperit in septembrie, insa abia acum au fost anuntati soferii. Datele accesate se refera la numele soferului si la seria si numarul permisului de conducere. Uber este o aplicatie prezenta in 55 de tari ce permite aproape oricarui sofer fara cazier sa devina un fel de taximetrist.

Logo-ul UberFoto: Uber

Se pare ca atacul la bazele de date Uber din SUA s-ar fi petrecut pe 13 mai, iar Uber l-a descoperit pe 17 septembrie, schimband si protocolul de acces la bazele de date. Nu exista vreo dovada ca datele ar fi fost folosite in vreun fel, fiind vorba de numele soferilor si de seria si numarul permisului de conducere.

Compania a inceput vineri notificarea soferilor ale caror date au ajuns pe mainile hacker-ilor si le va oferi abonament gratuit pe un an la Experian, o companie de monitorizare a furtului de identitate.

50.000 nu este un numar mare, daca e sa comparam cu atacurile asupra clientilor Target care au afectat peste 100 de milioane de persoane. Totusi, cum noteaza un analist citat de Financial Times, problema tine de faptul ca au trecut cinci luni intre momentul descoperirii intruziunii si comunicarea ei catre public.