Autoritatile din Costa Rica au declarat joi ca autopsia a confirmat ca un roman, identificat drept omul de afaceri Costel Comana, s-a spanzurat in toaleta avionului care se deplasa dinspre Bogota spre San Jose, in Costa Rica, relateaza Associated Press.

Biroul pentru Anchete Judiciare din Costa Rica a anuntat joi ca barbatul a murit din cauza "asfixierii prin spanzurare". Biroul a precizat ca un alt calator a declarat ca romanul prezenta semne de nervozitate pe durata zborului.

Partenera sa era tot romanca, dar nu a fost identificata. Femeia a declarat ca a adormit in timpul zborului si ca atunci cand s-a trezit, Comana nu mai era la locul lui. Ea a cerut ajutorul stewardului si cadavrul omului de afaceri a fost gasit in toaleta.

Omul de afaceri Costel Comana, care controla societatea Regiotrans si era anchetat intr-un dosar de coruptie, a lucrat la CFR Brasov in anii '90, perioada in care a fost avansat sef de gara la CFR Brasov Triaj si apoi la CFR Calatori Brasov.

In anul 2000, Costel Comana a decis sa-si dea demisia de la CFR si sa-si deschida propria afacere, tot in domeniul feroviar, alaturi de Iorgu Ganea, care detinea o sala de jocuri in Gara Brasov, acesta din urma fiind in prezent arestat intr-un dosar de coruptie, transmite corespondentul Mediafax.

Dupa zece ani de cand si-a deschis firma Regiotrans, brasoveanul a devenit unul dintre cei mai bogati oameni din Romania, fiind inclus in Top 500 al revistei Forbes in 2011, avand o avere estimata la 30 - 32 de milioane de euro.

Costel Comana era cercetat in dosarul in care oficiali din Ministerul Transporturilor si din CFR sunt suspectati de luare de mita pentru favorizarea unor firme la licitatii.

In acest dosar, omul de afaceri Iorgu Ganea si Estrella Stefanescu, sefa Serviciului Urmarire Transporturi din CFR, au fost arestati preventiv in 20 februarie.