Analistii politici: Pe cine tinteste jihadul Elenei Udrea. La 47 de zile dupa ce a postat pe Facebook mesajul "Justitie pana la capat inseamna si adevar pana la capat! Tic tac...tic tac", Elena Udrea l-a atacat extrem de dur pe directorul interimar al SRI, Florian Coldea. Specialistii contactati de "Adevarul" au tradus mesajul lansat de fosta "sursa altenativa de informatii a presedintelui Traian Basescu". Elena Udrea face un joc de imagine pozand in victima, insa lucrul acesta nu o va ajuta in cadrul urmaririi penale, sunt de parere specialistii, care au mai spus ca, in realitate, tot ceea ce se petrece pe scena politica acum este o lupta pentru putere in Romania post-Basescu. Integral in Adevarul.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

In spitalul de unde se aproviziona "mafia medicamentelor". "Evenimentul zilei" prezinta noi amanunte din dosarul in care, saptamana trecuta, au fost retinute opt persoane. In scandalul evaziunii fiscale de milioane de euro din traficul de medicamente pe piata neagra, procurorii au descoperit ca o firma a facturat catre o alta societate "servicii de transport cu monitorizare pentru temperatura". Povestea detaliata, in editia tiparita a Evenimentului zilei.

Topul demnitarilor datori la banci. Ministri, parlamentari ori sefi de institutii, aproape nimeni nu a scapat de mirajul creditelor. Unii dintre ei au imprumuturi atat de mari, incat in unele cazuri, ratele le depasesc veniturile oficiale. La sfarsitul anului trecut, persoanele fizice din Romania aveau de returnat bancilor credite in valoare de aproape 103 miliarde de lei. Analizand ultimele declaratii de avere ale ministrilor, ale sefilor principalelor institutii publice centrale si ale parlamentarilor cunoscuti, am putut observa ca in randul demnitarilor procentajul celor cu datorii este impresionant. De asemenea, daca unii par sa fi fost prevazatori, altii dau semne ca s-au intins mai mult decat le era plapuma. Continuarea in Capital.

Identitati furate de pe Facebook. Cum s-au trezit sute de romani infractori in alte tari, fara sa fi comis nicio ilegalitate. Sute de romani stabiliti in Spania, Italia, Franta sau Germania s-au trezit ca sunt acuzati de fapte grave pe care, in realitate, nu le-au comis. Escrocii, de cele mai multe ori, tot niste conationali, le-au furat identitatea. Avocatii spun ca hotii au acces usor la datele personale, in conditiile in care multe persoane sunt atat de neglijente incat pun pe net informatii private, potrivit Stirile Pro Tv.

Reevaluarea. Cu o zi inaintea inceperii sesiunii parlamentare, liberalii anunta o noua majoritate negociata la Senat, de unde inlocuirea lui Calin Popescu Tariceanu cu Vasile Blaga ar declansa efectul de domino care va duce la daramarea Guvernului Ponta. Cu 118 voturi lipsa pe hartie, liberalii au inceput negocierile pe toate fronturile pentru ruperea majoritatii PSD, vizand o mutare a UNPR de partea lor si a nemultumitilor din tabara social-democrata, fie cei grupati in jurul lui Mircea Geoana, fie a celor care aleg sa se afilieze PNL ca independenti. Negocierile se concentreaza insa pe UNPR care are 48 de parlamentari si care si-ar fi aratat disponibilitatea de a sari din barca lui Victor Ponta, Gabriel Oprea tatonand terenul, mai ales in contextul vacantarii functiei de sef al SRI, scrie Gandul.

Stanga e pe val. Dupa victoria miscarii Syriza in Grecia, si stanga radicala din Spania vrea sa acceada la putere. Totusi, desi noua formatiune Podemos creste continuu in sondaje, acest miracol ar putea lua rapid sfarsit, considera Gemma Casadevall. Europa ar trebui sa se bucure de fapt ca apar partide noi intr-o perioada in care participarea la vot este in continua scadere. Miscari cum ar fi Syriza sau Podemos nu sunt conduse de adversari descreierati ai sistemului ci de lideri tineri cu o foarte buna pregatire. In Grecia, Syriza este condusa de Alexis Tsipras, un inginer briliant cu zambet cuceritor, iar Podemos din Spania il are in frunte pe profesorul universitar Pablo Iglesias. Un comentariu Deutshe Welle.

Scandalul "Bordelul lui Franz". "Daca s-ar intampla in Germania, ar fi demis pe loc". Un oficial care lanseaza acuze defaimatoare, fara dovezi, ar trebui imediat inlocuit si deferit justitiei, este mesajul transmis autoritatilor romane de un europarlamentar german dupa scandalul "Bordelul lui Franz". Europarlamentarul german Stefan Eck s-a declarat socat de recentele acuzatii de zoofilie aduse unor fundatii de protectie a animalelor din Romania si din Germania de catre coordonatorul de proiect al Autoritatii pentru Supravegherea si Protectia Animalelor (ASPA) Razvan Bancescu. Acuzatiile halucinante nu au avut rasunet in Romania, dar nu au ramas neobservate in Germania, noteaza Romania Libera.

Reportaj cu camera ascunsa in spitalul in care "te imbolnavesti mai rau decat cand vii". Autoritatile promit renovari in 2016. Zeci de copii din Calarasi sunt internati si tratati zilnic, in conditii inumane, in mizerie, printre mucegaIar aceasta situatie nu se va schimba cel putin un an de azi inainte. Mai mult decat atat, la orice cutremur puternic, cladirea, incadrata in clasa II de risc seismic, se poate prabusi peste pacienti si peste angajatii spitalului. De ce nu s-a facut nimic pana acum? Pentru ca au existat alte prioritati, spun cei de la Consiliul Judetean Calarasi, in administrarea caruia se afla de 8 ani unitatea medicala. Un reportaj Stirile Pro Tv.

Interviu cu Angela Filote, ambasadoarea Comisiei Europene in Romania: Prin vizita sa in Ungaria, Putin testeaza soliditatea UE. Ambasadoarea Comisiei Europene la Bucuresti, Angela Filote, spune ca UE sustine adoptarea legii falimentului personal in Romania; un eventual model ar putea fi legea similara din Irlanda. Angela Filote explica mentiunea din Raportul privind Mecanismul de Cooperare si Verificare referitoare la modul in care trebuie alesi procurorii-sefi prin faptul ca negocierile politice eludeaza transparenta si principiul meritocratiei, scrie Romania Libera.