Directorul tehnic al SC Tursib Sibiu, Cristian Pavel, care a fost gasit spanzurat in casa mamei sale, a fost inmormantat, sambata, in Cimitirul Municipal Sibiu, la ceremonie fiind prezenti si presedintele Klaus Iohannis si sotia sa, Carmen, ambii fiind vizibil marcati de eveniment.

Presedintele Klaus Iohannis si sotia sa Carmen au ajuns, sambata, la ora 11.00, in Cimitirul Municipal Sibiu pentru a participa la inmormantarea prietenului lor Cristian Pavel, director tehnic al societatii de transport in comun din municipiul Sibiu, SC Tursib, care s-a sinucis, transmite Mediafax.

Presedintele si sotia sa au intrat in capela catolica din incinta cimitirului si au asistat la slujba, alaturi de alte personalitati din Sibiu, slujba fiind oficiata de un preot evanghelic.

Dupa incheierea ceremoniei din capela, cortegiul a pornit catre mormant, aflat in imediata apropiere. Sicriul a fost transportat cu o masina mortuara, iar participantii, inslusiv seful statului si sotia sa, au mers pe jos. La mormant s-a mai spus o scurta rugaciune, dupa care ceremonia a luat sfarsit.

Presedintele Iohannis si sotia sa au fost vizibil marcati de eveniment, Carmen Iohannis, cu ochii in lacrimi, tinandu-si strans de brat sotul.

La final, presedintele Iohannis a imbratisat-o pe sotia decedatului, Anita, dar si pe cei trei copii ai acesteia, dupa care a plecat impreuna cu sotia sa.

La inmormantare, au participat mai multe personalitati din oras - membri ai FDGR, oameni de afaceri si sefi de institutii.

Directorul tehnic al societatii de transport in comun din municipiul Sibiu, Tursib, Cristian Pavel, un apropiat al presedintelui Klaus Iohannis, a fost gasit spanzurat, miercuri, de catre sotia sa, in casa mamei sale, pe care o renova.

Potrivit unor surse din randul anchetatorilor, barbatul ar fi murit cu o zi inainte de a fi gasit, iar cu cateva zile inainte Cristian Pavel ar fi fost surprins baut la volan.

Apropiati ai familiei Pavel sustin ca directorul tehnic al Tursib si sotia sa, care este consilier local din partea FDGR, aveau probleme in casnicie in ultima perioada si acesta ar putea fi motivul pentru care a decis sa-si puna capat zilelor. Apropiatii spun ca tocmai din cauza problemelor in casnicie, se apucase sa renoveze casa mamei sale, intentionand sa se mute acolo.

Purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Sibiu, Luciana Baltes, a declarat ca miercuri, in jurul pranzului, a fost semnalat la 112 ca directorul tehnic al societatii de transport in comun din municipiul Sibiu SC Tursib, Cristian Gheorghe Pavel, in varsta de 54 de ani, a fost gasit spanzurat intr-una din locuintele familiei sale, trupul neinsufletit fiind gasit de catre sotia lui Pavel.

"Pana in momentul de fata, nu exista suspiciuni de omor sau de producere a altor fapte cu violenta, cel mai probabil fiind vorba despre o sinucidere", declara Luciana Baltes.

Purtatorul de cuvant al Primariei Sibiu, Mirela Gligore, a precizat ca Pavel detinea functia de director tehnic al Tursib, societate aflata in subordinea Consiliului Local, si lucra in cadrul firmei de zece ani.

Cristian Gheorghe Pavel a fost sotul consilierului local FDGR Anita Pavel.

Familia Pavel este cunoscuta pe plan local ca facand parte din cercul de apropiati ai familiei presedintelui Klaus Iohannis, fiind invitati atat la petrecerea desfasurata la locuinta sefului statului imediat dupa alegeri, cat si la petrecerea de Revelion din Marginimea Sibiului.