Co-presedintele PNL Vasile Blaga a declarat, sambata, ca Adriean Videanu, arestat preventiv, si-a dat demisia de la sefia PDL Bucuresti si din functia de co-presedinte al filialei noului PNL Bucuresti si ca este suspendat de drept din calitatea de membru de partid, informeaza Mediafax.

Vasile Blaga a fost intrebat, inaintea sedintei Consiliului National al PNL care se reuneste sambata, la Palatul Parlamentului, care este statutul lui Adriean Videanu in PNL, din moment ce a fost arestat preventiv.

"Din pacate lucrurile sunt clare, domnia sa este suspendat din calitatea de membru de partid, dar a trimis azi dimineata la partid si demisia din functia de presedinte al organizatiei noastre de Bucuresti si co-presedinte al PNL ( Organizatia PNL Bucuresti, n.r.)", a declarat Blaga.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis, sambata, arestarea preventiva a lui Adriean Videanu, Dorin si Alin Cocos, Alina Bica si Florentin Mihailescu. Decizia a fost luata in dosarul disjuns din cel despagubirii ilegale pentru un teren supraevaluat si nu este definitiva, putand fi contestata la instanta suprema.

Adriean Videanu a fost adus, sambata dimineata, in arestul Politiei Capitalei de catre politisti, care l-au ridicat de la locuinta sa din judetul Ilfov, dupa ce instanta suprema a emis pe numele lui mandatul de arestare peventiva pentru 30 de zile.