Dow Jones a crescut cu 6.10 puncte la 17.678,70 puncte, iar Nasdaq, dominat de actiunile pe tehnologie, a castigat 13.88 puncte si a inchis la 4.771,76 puncte.

Si S & P 500, urmarit indeaproape de investitori, a castigat 0,26%, sau 5.27 puncte urcand la 2.057,09 de puncte.

"A fost o zi de tranzactionare destul de buna care anulat vestile proaste din week-end, in primul rand evenimentele din Ucraina si alegerile din Grecia", a rezumat Mace Blicksilver, director al Marblehead Asset Management, potrivit AFP.

Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat luni ca o reducerea datoriei Greciei nu se afla in planul Comisiei, dupa venirea la putere a partidului de stanga radicala Syriza, la Atena, informeaza AFP.

"Nu exista o nevoie urgenta de a actiona" in problema datoriei Greciei, a declarat Juncker intr-un interviu la radioul public german.

"Nu cred ca va exista o majoritate in Eurogrup si mai ales in zona euro pentru reducerea datoriilor", a adaugat presedintele Comisiei Europene.

Alexis Tsipras, liderul partidului Syriza (stanga radicala), castigator al alegerilor parlamentare desfasurate duminica in Grecia, a promis finalul celor cinci ani de austeritate, "umilinta si suferinta" impusi de creditorii internationali. Syriza va forma noul guvern impreuna cu partidul nationalist Grecii Independenti.