Vicepresedintele PSD, Valeriu Zgonea, a declarat, intr-un interviu acordat Mediafax, ca Victor Ponta nu trebuie sa demisioneze de la sefia PSD, intrucat a facut o figura frumoasa la prezidentiale, el aratand ca nu e dispus sa candideze la o functie in partid cat timp Ponta e presedinte.

Zgonea a apreciat ca analiza esecului de la prezidentiale trebuie facuta cu "calm si cu rabdare" si nu la presiunea unor "vectori" care au diferite interese.

"Astfel de discutii se poarta, ca in orice institutie publica sau privata sau organizatie neguvernamentala, si intr-un partid politic se poarta in interior si in spatele usilor inchise, dar trebuie sa le arati oamenilor ca te-ai reformat", a spus Zgonea.

El a precizat ca PSD a inteles ca trebuie sa se reformeze si de aceea a si lansat Victor Ponta, ca presedinte al partidului, cateva teme de reflectie, printre care si cea referitoare la autosuspendarea din partid a celor care au probleme cu Justitia.

"Cel care are probleme cu Justitia este autosuspendat din partid si nu mai va candida la vreo functie pana cand nu se rezolva problemele. Adica, sa nu ne pacalim ca eu ma autosuspend si in 2016 vin din nou sa candidez ca, domnule, nu avem o decizie in Justitie si eu, pana nu ia o decizie Justitia, sunt din punct de vedere al legilor nevinovat. Corect. Dar din punct de vedere al perceptiei publice, un politician intotdeauna este prima data vinovat si se duce in instanta sa-si apere nevinovatia", a spus Zgonea.

Zgonea a mai afirmat, intrebat daca ia in calcul sa candideze la sefia PSD, ca face parte din echipa lui Victor Ponta si nu e dispus sa candideze la vreo functie atat timp cat Ponta e presedinte.

"Eu fac parte dintr-o echipa a lui Victor Ponta. In acest moment functia pe care eu o am, de vicepresedinte, imi confera si vizibilitate si eu cred ca imi aduc un aport bun la echipa pe care Victor Ponta si-a propus-o si a cerut-o Congresului in 2012. Din aceasta perspectiva nu sunt sub nicio forma, sa zic asa, dispus sa candidez pentru o functie atata timp cat Victor Ponta este presedintele partidului. Facand parte din echipa lui, eu cred ca trebuie sa arati in 2015, indiferent de partidul politic, si o anumita loialitate fata de echipa cu care lucrezi", a mentionat Zgonea.

El a spus ca Ponta a aratat ca este un foarte bun integrator in echipa si un lider.

"Mergem in aceasta echipa, lucram foarte bine, nu am ce sa-i reprosez, facem reforma partidului asa cum ne-o dorim noi astfel incat in 2016, dupa o buna guvernare, sa castigam alegerile locale si alegerile parlamentare", a adaugat Zgonea.