David Cristian Pertea s-a nascut pe 13 octombrie 2011 intr-o familie de dascali din judetul Buzau. Cosmarul parintilor lui a inceput la cateva zile dupa ce a implinit trei ani, cu o criza febrila cu temperatura de peste 41,5 grade. Mai intai a fost dus la UPU Buzau unde a primit tratament cu Cexyl, dar simptomele se inrautateau. Parintii au plecat la Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucuresti, de unde, dupa ore de asteptare, au fost trimisi la Elias unde lui David i s-a pus un prim diagnostic - Meningoencefalita Virala - si a fost din nou transferat, de data aceasta la Institutul de Boli Infectioase Victor Babes.

David Cristian PerteaFoto: Arhiva personala

Primul diagnostic a fost infirmat in urma unei punctii facute pe viu. Prin salonul lui David s-au perindat foarte multi medici, fiecare ridicand din umeri de fiecare data cand copilul facea febra mare care nu mai scadea cu nimic. "Eram speriati cu totii, si noi, si cei de acasa. Diagnosticele care se tot vehiculau (Miozita, Leptospiroza etc.) ne ingrozeau dar ne dadeau mereu si o urma de speranta ca vom gasi un tratament care sa dea rezultate."

Un nou simptom - burtica lui David se umfla si il durea, concomitent cu febra care nu mai scadea - a dus la administrarea de medicamente pe baza de Cortizon (Dexametazona). Dupa trei saptamani, medicii de la Victor Babes au admis ca nu-l pot trata pe David, iar de data aceasta a fost transferat la Spitalul De Copii Grigore Alexandrescu. "Aici a fost supus mai multor teste in decurs de o saptamana [...]: o punctie spinala si doua CT cerebrale si toracice sub sedare, ecografii si radiografii, plus numeroase teste de sange. Era imbucurator faptul ca febra lui scazuse, dar pacat ca toate lucrurile bune erau de fapt rezultatele inselatoare ale tratamentului continuu cu Dexametazona."

Vineri, 15 noiembrie 2014, David a facut o cadere anemica si a fost dus la Terapie Intensiva, iar parintii au fost anuntati ca David sufera de o forma de cancer ce nu poate fi localizat si ca va fi transferat la Institutul Clinic Fundeni, acolo unde se afla si in prezent.

La Institutul Clinic Fundeni i-a fost intrerupt initial tratamentul pe baza de Cortizon pentru cateva zile, timp in care i-a revenit febra de peste 40 de grade. Miercuri, 19 noiembrie 2014, in urma intrunirii unei comisii de medici, lui David i-a fost pus diagnosticul oficial de Limfo-Histiocitioza Hemofagocitara, o boala rara a sangelui, ce se dezvolta rapid.

Tratamentul incepe cu o cura de citostatice la care inca nu se stie cum va reactiona organismul lui David. Sansa lui este sa ajunga cat mai repede la o clinica specializata din strainatate, unde solutia va fi un transplant de maduva sau de celule stem. Momentan parintii incearca sa obtina un deviz de la o clinica din strainatate, sa estimeze costurile si sa stranga banii necesari tratamentului.

Orice ajutor, oricat de mic, este binevenit!

Cont in LEI deschis la CEC BANK pe numele Pertea Ion: RO46CECEC001946297710911

Cont in EURO deschis la RAIFFEISEN BANK pe numele Pertea Ion: RO58RZBR0000060017261081

cod SWIFT: RZBRROBU

Cont PayPal - obratila@gmail.com.

Mai multe informatii despre evolutia lui David - helpdavid.eu.