Conexiunile la Internet pareau sa fie intrerupte in Coreea de Nord, au anuntat experti in infomatica luni, la cateva zile dupa un avertisment al lui Barack Obama cu represalii americane ca raspuns la un atac cibernetic asupra Sony Pictuers, atribuit Phenianului, potrivit Mediafax.

Conexiunile la Internet nu functioneaza intre Coreea de Nord si restul lumii de cateva ore, fapt ce sugereaza un eventual atac, potrivit Dyn Research, o companie cu sediul in Statele Unite si specializata in aparare cibernetica.

"In general, sunt detectate intreruperi de scurta durata (din Coreea de Nord), dar niciodata probleme continue de conexiune. N-as fi surprins ca ei sa suporte la ora actuala un atac", a explicat Doug Madory, insarcinat cu probleme de internet la Dyn Research.

Washingtonul acuza Phenianul ca a lansat o vasta operatiune de piratare a retelei Sony Pictures, care a determinat compania sa anuleze lansarea prevazuta pentru Craciun a filmului "The Interview", o parodie comica despre un complot fictiv al CIA de asasinare a liderului nord-coreean Kim Jong-un.

Presedintele american Barack Obama a declarat ca atacul cibernetic desfasurat impotriva Sony Picture este un act de "vandalism cibernetic" si nu un act de razboi, intr-un interviu acordat duminica CNN.