Intalnirea dintre Klaus Iohannis si Victor Ponta care a avut loc luni, la Palatul Cotroceni, s-a incheiat dupa mai mult de o ora de discutii, fara declaratii de presa, anunta Agerpres.

Intalnirea dintre Klaus Iohannis si Victor Ponta care a avut loc luni, la Palatul Cotroceni, s-a incheiat dupa mai mult de o ora de discutii, fara declaratii de presa, anunta Agerpres. Ulterior, Victor Ponta a postat un mesaj pe Twitter despre aceasta intalnire: "Prima consultare institutionala cu Presedintele Iohannis - extrem de utila, serioasa si eficienta. Lucrurile intra pe fagasul normal".

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat duminica, intr-o postare pe pagina sa de Facebook, ca l-a invitat, pentru luni, la ora 12.00, pe premierul Victor Ponta la o intalnire pentru a discuta, printre altele, 'perspectivele colaborarii institutionale intre presedintie si guvern'.

"L-am invitat maine, 22 decembrie, la Palatul Cotroceni, pe prim-ministrul Victor Ponta, la o intalnire la care vom discuta prioritatile guvernarii, actualitatea politico-economica si perspectivele colaborarii institutionale intre presedintie si guvern. Intalnirea va avea loc la ora 12.00", a precizat, duminica seara, seful statului.

La randul sau, Victor Ponta si-a anuntat, pe Facebook, participarea. "Maine voi merge la Palatul Cotroceni pentru prima intalnire institutionala cu Presedintele Iohannis. Dupa 10 ani putem in sfarsit sa demonstram romanilor ce important si benefic este ca Presedintele si Premierul sa colaboreze pentru binele public. Toti cetatenii care ne-au numit in functiile noastre vor avea de castigat."

Presedintele Klaus Iohannis a preluat duminica mandatul prezidential de la Traian Basescu, in cadrul unor ceremonii care s-au desfasurat in Parlament si apoi la Palatul Cotroceni.