Fostul presedinte Traian Basescu a declarat ca marea disputa dintre el si actualul Guvern a fost pe Justitie, adaugand ca este convins ca obiectivul lui Victor Ponta ar fi fost sa "puna sub control Justitia" daca ar fi castigat alegerile prezidentiale.

"Sincer, e de bun augur schimbarea de discurs. (...) Au inteles ca nu mai merge discursul 'ne ia DNA-ul lui Basescu'. Ne ia DNA-ul legii (...) Proba a fost cand a fost arestat fratele meu. Nu mi-a parut bine deloc, dar asta e", a adaugat Traian Basescu, duminica, aflat intr-o vizita in redactia ziarului Evenimentul zilei, potrivit Agerpres.

Basescu a mai spus, printre altele, ca sustine in continuare necesitatea reducerii numarului de parlamentari si crearea unui unui Parlament unicameral, precum si necesitatea introducerii votului prin corespondenta.

Traian Basescu si-a incheiat duminica cel de-al doilea mandat de la Palatul Cotroceni, functia de presedinte al Romaniei fiind preluata de Klaus Iohannis, care a castigat luna trecuta alegerile prezidentiale.

La scurt timp dupa plecarea de la Cotroceni, Traian Basescu a vizitat redactiile publicatiilor Evenimentul Zilei si Libertatea, unde a dat autografe si s-a fotografiat cu ziaristii.