Antena 3 a incercat sa il acrediteze pe Mircea Badea la ultima conferinta de presa sustinuta sambata de presedintele Traian Basescu, care isi incheie mandatul duminica, dar acesta nu a fost prezent in cele din urma la Palatul Cotroceni, deoarece Administratia Prezidentiala ar fi refuzat acreditarea. La aceasta conferinta, ziaristii Antenei 3 si Romania TV s-au aratat interesati de ce presedintele nu a vorbit nimic despre "popor", cum comenteaza faptul ca toata familia sa "are probleme cu justitia" sau daca stia de "mormanul de bani" pe care l-ar fi primit fratele sau de la Bercea Mondial.

In cursul serii, Mircea Badea a comentat, din studioul Antena 3: "Cred ca (Traian Basescu - n.red.) avea o problema in a ma suporta fizic alaturi de el".

Tot din studioul Antenei, Sabina Iosub, care a fost prezenta la conferinta, a acuzat comportamentul celorlalti ziaristi prezenti la Palatul Cotroceni, afirmand ca auzea, in timp ce adresa intrebarea, "Hai, Sabina, lasa-ne!'.

Ea a definit reactia acestora drept "surpinzatoare" si "neprofesionista", dupa care a adaugat ca in realitatea "nu trebuia sa am niciun fel de asteptari" de la colegii ei de breasla.

Corina Dragotescu, de la Romania TV, i-a atras atentia sefului statului, in timpul sesiunii de intrebari de la Palatul Victoria, ca in doctrina Obama se afirma inca de la primele randuri ca securitatea unei tari incepe de la bunastare, dar Traian Basescu nu a spus nimic, in ultima sa conferinta de presa, "de popor".

O ziarista Antena 3 l-a intrebat apoi cum explica faptul ca, desi a inceput mandatul "cu familia alaturi", il incheie cu fratele in arest la domiciliu, cu ginerele urmarit penal si cu cele doua fiice implicate in diverse "scandaluri".

"Imediat ce ma invitati la o emisiune in care nu aruncati toate minciunile si imi dati si mie sansa sa raspund. Va pot spune, dar nu o sa va placa", a replicat Basescu.

Ziarista l-a intrebat daca stia de "mormanul de bani", pe care l-ar fi primit fratele sau, moment in care presedintele a facu apel la "decenta". El a sustinut ca nu fratele sau a luat banii, ci a fost vorba despre o "inscenare" facuta de trustul de televiziune, de avocatul Pavel Abraham si de interlopul Bercea Mondial.

"Era vorba de bani pe care i-a primit si ii dadea familiei Bercea. Imi permit sa spun acest lucru acum cand mai am cateva ore pana termin mandatul. V-am spus ca voi vorbi cand imi termin mandatul", a adaugat seful statului.

Un alt ziarist de la Romania TV l-a intrebat daca va ajunge sa dea explicatii in fata judecatorilor.

"Va garantez ca sigur voi ajunge si va garantez ca sigur nu am incalcat legea. Daca voi fi chemat sigur ma voi duce, dar nu exista nicio incalcare a legii", a raspuns Traian Basescu, inainte de a adauga: "Nu vorbesc de contraventii, am mai trecut pe rosu".

Ionut Cristache, tot de la Antena 3, l-a intrebat: "Antena 3 e aici?".

"Cine? Nu inteleg cine sa fie aici, vreti sa repetati?", a replicat Traian Basescu, iar cand s-a lamurit despre ce este vorba, a raspuns: "Aaa, Antena 3, dar ce, e televiziune? Stiam ca e numai presa aici, imi pare rau".