Presedintele Traian Basescu a declarat sambata ca a primit raportul serviciilor secrete legate de cine a efectuat filajul in cazul vizitei efectuate la Paris de Elena Udrea si Alina Bica, fostul sef al DIICOT aflat in prezent in arest preventiv, dar nu poate oferi detalii deoarece este strict secret.

Seful statului a anuntat, cu putin timp inainte de primul tur al alegerilor prezidentiale, ca va solicita un raport din partea serviciilor secrete pentru a preciza cine a efectuat filajul in cazul unei vizite pe care Elena Udrea si Alina Bica au facut-o la Paris, dupa ce in presa s-au scurs mai multe poze cu cele doua. Tot atunci, Basescu a spus ca pozele nu par a fi facut de un paparazzi si ca serviciile secrete au intervenit in campania electorala.

Intrebat de HotNews.ro daca a primit acest raport si cine a efectuat filajul, Traian Basescu a precizat ca l-a primit, dar aceste este strict secret.

Acesta a afirmat din nou ca "serviciile de informatii s-au implicat (in campanie) prin dl Melescanu" care era inca sef al SIE, dar alte persoane strangeau semnaturi pentru candidatura sa.

"Am vorbit de dl. Melescanu, dar ma tem ca reprezenta un serviciu, conducerea serviciului.Am spus ca acelasi domn Melescanu impreuna cu premierul au promovat o HG care eluda CSAT prin care s-a putut masca si a putut sa imi refuze dreptul la informatia ceruta despre fosti ofiteri acoperiti prezenti in guvern. Asta e implicare clara. In ce priveste raportul pentru filajul efectuat, raspunsul e da, am primit raportul si e strict secret", a adaugat acesta.