Plenul reunit al Camerei Deputatilor si Senatului a votat, vineri, anexele proiectului bugetului de stat pe anul 2015, acestea fiind adoptate in forma propusa de Comisiile de buget finante, transmite Agerpres. Votul final pentru proiectul bugetului de stat pe anul 2015 ar putea fi dat sambata, dupa dezbaterea proiectului bugetului asigurarilor sociale de stat, care ar putea fi votat in aceeasi zi.

Parlamentul a adoptat doar amendamentele admise de Comisiile de buget-finante. Amendamentele respinse, desi unele au fost sustinute in plen de initiatori, nu au intrunit numarul necesar de voturi pentru a fi aprobate.

Potrivit raportului Comisiilor de buget-finante insusit de plenul reunit al Parlamentului, cele 54 de amendamentele admise la proiectul legii bugetului de stat pe 2015 totalizeaza sume suplimentare de 572,751 milioane de lei (aproape 130 de milioane de euro) si au ca sursa de finantare bugetul de Actiuni Generale ale Ministerului Finantelor Publice /MFP/, care a fost diminuat corespunzator fata de forma initiala.

De asemenea, plenul Parlamentului a votat vineri pe articole textul proiectului legii bugetului de stat pe anul 2015.

Majoritatea articolelor au fost adoptate in forma propusa de Guvern, cea mai importanta modificare facuta, la solicitarea Comisiilor de buget-finante, vizand introducerea in proiectul bugetului de stat pentru anul 2015 a unui nou articol, care reglementeaza sistemul de echilibrare a bugetelor locale ale comunelor, oraselor, municipiilor si judetelor.