Deputatul Cezar Preda a lansat, joi, un atac dur la adresa colegilor sai liberali, pe care ii acuza ca au pactizat cu PSD, precizand, totodata, ca pe viitor el se va ocupa de noul PNL la nivel judetean, potrivit Mediafax.

Cezar Preda l-a atacat dur pe vicepresedintele Consiliului Judetean Buzau, liberalul Cristinel Romanescu, lasand sa se inteleaga ca acesta s-ar fi inteles cu PSD pentru a prelua sefia Consiliului, dupa ce presedintele Cristi Bigiu a fost suspendat, fiind arestat preventiv pentru luare de mita.

"Acum, mai nou, am inteles ca unul vrea chiar sa fie presedintele PSD-ului la Consiliul Judetean. Ii transmis un mesaj: ￯Sa uite chestia asta, el nu poate sa fie liderul Opozitiei si in acelasi timp sa fie catelul de casa al PSD Buzau. Noi n-avem nevoie de functii date de PSD. Daca cineva primeste functie de la PSD cu noi nu mai are ce sta de vorba, noi suntem in Opozitie fata de PSD. Asa, catelusii astia care vor functii si avantaje la PSD sa plece cu ele cu tot￯, acesta e mesajul meu si le zic sa se gandeasca de doua ori￯, a declarat Cezar Preda.

Deputatul de Buzau a continuat atacul, indreptandu-si acuzele spre mai multi consilieri care ar fi marionete manevrate de PSD.

"In PNL ceva nu e in regula, Bigiu si-a lasat niste cozi de topor. Noi stiam ca si-a lasat cozi de topor, pe la Tineret pe finul sau, unii consilieri judeteni, pe la Ramnic, vreo 2 care nu stiu ce sa faca si voteaza numai cu primarul Viorel Holban si cand i-am intrebat de ce, imi spun ca au sotia angajata de Boscodeala si o da afara, cam asta e PNL. Cozile de topor ale lui Bigiu", a afirmat deputatul Cezar Preda.

De cealalta parte, liberalii au criticat, miercuri, modul in care Cezar Preda a ales sa le transmita mesajul, si anume prin intermediul presei.

￯Ceea ce este surprinzator e ca eu aud lucrul asta de la presa, si nu de la Cezar Preda, deci chestia asta cu comunicarea prin presa mi se pare putin neinteleasa, dar fiecare intelege in ce fel doreste. Nu vad care-i problema. Unde-i supararea?", a declarat deputatul George Scutaru.

Pe de alta parte, Cezar Preda a precizat ca de acum el se va ocupa de soarta PNL.

"Eu sunt copresedintele PNL Buzau. Sa isi ia gandul ca pot discuta cu altcineva. De acum inainte ma ocup si de noul PNL. Sa le iasa din cap ca va fi altfel. Smecherii din astea ca se pun unii pe altii ca sa continue afacerile cu PSD la mine nu tin. Noi facem opozitie la PSD. Cu smecherii nu tine. Noua nu ne-au plecat primarii. Noua ne-a luat primarii Bigiu, ni i-a luat pe bani. Cristi Romanescu (n.r. - PNL) stia de plecarile primarilor mei si a lasat primari PNL doar unde aveau nevoie Scutaru si Doina Tudor la intelegere￯, a spus Cezar Preda.

Cristinel Bigiu a fost membru PNL timp de 17 ani, incepand cu anul 1997, iar de-a lungul timpului a fost presedinte al organizatiei de tineret a PNL Buzau, presedinte al filialei judetene a partidului, vicepresedinte la nivel national, ultima functie in PNL, inainte de a trece la PSD, fiind cea de vicepresedinte al organizatiei judetene.

In 18 septembrie, Bigiu a anuntat ca s-a inscris in PSD, in baza OUG 55, alaturi de 18 primari liberali din judet si de alti sase edili de la PDL, sustinand ca a luat aceasta decizie pentru binele judetului.

Cristinel Bigiu, care este presedintele Consiliului Judetean Buzau, a fost arestat in 7 decembrie, de magistratii Tribunalului Bucuresti, alaturi de finul sau, Florin Colgiu, fiind acuzat ca ar fi cerut si primit bani in schimbul unor contracte pe bani publici. Luni, Curtea de Apel Bucuresti a decis definitiv ca Bigiu sa ramana in arest, magistratii respinganduai acestuia contestatia fata de masura preventiva.