Premierul Victor Ponta invita intelectualii de stanga sa aduca o "contributie ideologica" la reforma stangii romanesti, care "nu poate veni doar din interiorul PSD", pornind de la un text postat de sociologul Barbu Mateescu pe blogul lui si intitulat "Fals discurs al lui Victor Ponta la investire".

"Am citit de mai multe ori si cu mare atentie aceasta opinie a lui Barbu Mateescu! Nu spun ca sunt de acord in totalitate (nici macar ca am inteles toate semnificatiile unui demers atat de complex), dar ceva imi spune ca are dreptate mai mult decat pot eu azi sa inteleg!

Este insa inca un mesaj ca adevarata reforma a stangii romanesti nu poate veni doar din interiorul PSD! O sa ii rog si invit pe intelectualii de stanga (nu atat de zgomotosi sau agresivi ca cei de dreapta - dar nu mai putin valorosi) sa accepte o contributie ideologica exterioara la demersul atat de necesar care va avea loc anul viitor!

Ma refer nu doar la autorul acestei opinii, Barbu Mateescu, ci la multi altii care au curajul sa-si asume optiunea ideologica (Ioana Lupea, Costi Rogozanu, Radu Magdin, echipa de la CriticAtac, s.a.m.d.) !

Sper sa accepte aceasta solicitare pe care o fac din convingere, pentru ca nu putem sa traim mereu intr-o societate in care apartenenta mimata la "dreapta" este un fel de religie obligatorie promovata de zelosi fanatici si farisei ridicoli!

Va rog sa cititi toti postarea lui Barbu Mateescu si spuneti-mi opinia voastra! Multumesc!", scrie Victor Ponta, pe contul lui de Facebook, share-uind postarea lui Barbu Mateescu.