A fost identificata o noua specie de dinozaur. Un profesor de paleontologie american care preda in Marea Britanie a identificat o noua specie de dinozaur, studiind un schelet expus intr-un muzeu canadian, si este de parere ca numeroase alte descoperiri vor fi facute in viitorul apropiat pe baza colectiilor existente, informeaza AFP. Nick Longrich, care preda la Universitatea Bath din sud-vestul Angliei, a analizat o colectie de oase de dinozaur, expuse de 75 de ani la Canadian Museum of Nature. Potrivit profesorului american, oasele apartin unui dinozaur dintr-o specie din familia Pentaceratops, pana acum necunoscuta. Acele animale erbivore, de marimea unui bivol, au trait in urma cu 75 milioane de ani si aveau un fel de guler osos in spatele craniului. Oasele studiate au fost descoperite in urma unor sapaturi realizate in statul canadian Alberta, noteaza Descopera.ro.

Faze tariFoto: Colaj foto

A gasit o adevarata comoara pe camp, dar nu a stiut ce este timp de 12 ani! Acum este un om bogat. Un fermier britanic a dat lovitura dupa ce a vandut un obiect arheologic extrem de rar, pe care l-a gasit pe camp in urma cu 12 ani, insa nu a stiut pana acum ce este. Barbatul a gasit in urma cu 12 ani o sabie din bronz, veche de aproximativ 3.500 de ani, cu o lungime de aproape 70 de centimetri. Fermierul nu a fost constient de importanta descoperirii sale si a folosit sabia pe post de opritor de usa. Mai mult, fermierul a fost la un pas sa arunce sabia, insa un prieten l-a convins sa o arate unui arheolog. Muzeul Castelului din Norwich a cumparat sabia pentru suma de 38.970 de lire sterline (echivalentul a 217.000 lei), informeaza Libertatea.ro.

Nikola Tesla sustinea Teoria Eugenie. Inventatorul si fizicianul Nikola Tesla, care avea origini romanesti si chiar vorbea romaneste, este unul dintre cei mai mari oameni de stiinta al sfarsitului secolului al XIX- lea. De curand, sarbii au propus Bisericii Ortodoxe Sarbe canonizarea acestuia. In viata lui Tesla, ramane o perioada pe care am putea sa o numim mai putin ortodoxa. Tesla a fost un sustinator infocat al teoriei ca rasa umana trebuie purificata prin eugenie. Eugenie este o teorie care preconizeaza ameliorarea populatiilor umane prin masuri genetice, cum ar fi alegerea parintilor, sterilizarea, interzicerea procrearii. In 1930, Tesla era un sustinator al sterilizarii criminalilor si al bolnavilor mintali. El era nemultumit de faptul ca numai Germania aplica aceasta sterilizare, dar aprecia ca teoria eugenie va fi aplicata la nivel mondial pana in anul 2100. El considera ca trebuie eliminate categoriile sociale indezirabile. De asemenea, el si-a aratat revolta ca societatea ii tine in viata pe cei slabi si ii lasa sa se inmulteasca pe cei neadecvati, scrie efemeride.ro.

Cum isi propun cercetatorii rusi sa prelungeasca durata vietii umane pana la 120 de ani? Cercetatorii rusi au creat o pastila despre care spun ca ar putea amana debutul procesului de imbatranire si ar putea permite oamenilor, in cele din urma, sa traiasca pana la 120 de ani, potrivit dailymail.co.uk. Cercetatorii de la Universitatea de Stat din Moscova testeaza pe caini, pesti, soareci si sobolani o pastila care contine un nou tip de antioxidant, despre care spun ca ar influenta mitocondriile, componente ale celulelor responsabile cu producerea de energie si care sunt implicate in procesul de imbatranire. Potrivit lui Maxim Skulacev, in urma testelor pe animale, cercetatorii au observat ca multe dintre bolile legate de imbatranire s-au dezvoltat mult mai incet.Cercetatorii rusi nu au reusit sa determine cresterea semnificativa a duratei de viata a animalelor folosite in timpul experimentelor, dar au obtinut amanarea instalarii procesului de imbatranire, informeaza Descopera.ro.

Bagi dopul asta in ureche si dormi dus. Cercetatorii de la Universitatea din California au elaborat un dispozitiv audio care promite sa ii adoarma si pe cei mai rai insomniaci. Cum cauza principala a lipsei de somn este zgomotul ambiental, cercetatorii au realizat un sistem audio fara fir complex care te adoarme in cel mult cinci minute "susurandu-ti" in timpane zgomote de relaxare de genul: valurilor pe tarm, focului in soba sau fosnitului de frunze. "Doapele-casti" se conecteaza direct la telefonul mobil si te tin conectat toata noaptea la un flux constant de sunete. Dimineata, cand ar trebui sa te trezesti, sunetul se schimba si... te scoala din pat, scrie Click.ro.