Bicarbonatul si musetelul, mai eficiente decat antibioticele. Leacuri babesti recomandate de medici. Cele mai multe infectii respiratorii sunt virale si nu trebuie tratate cu antibiotice, pentru ca nu au efect. Mai mult, se dezvolta rezistenta bacteriana la antibiotice, iar la nevoie aceste medicamente nu vor mai fi eficiente. De aceea, doctorii recomanda utilizarea antisepticelor in primele zile de la aparitia bolii si va invata cateva solutii de tratare a racelilor si gripelor cu efecte mai putin periculoase. Daca aveti dureri in gat sunt utile cateva felii de lamaie cu miere. Cei care au nasul infundat, pot apela la un sirop facut din cantitati egale de flori de tei, musetel si soc, indulcit cu miere, noteaza doctorulzilei.ro.

UtileFoto: Colaj foto

O gena, implicata in aparitia accidentelor vasculare cerebrale in cazul tinerilor. Cercetatorii francezi au descoperit o gena de susceptibiliate implicata in accidente vasculare cerebrale (AVC) la adultii tineri. Afectiunea se afla pe un puternic trend ascendent in ultimii douazeci ani. Accidentele vasculare cerebrale (AVC) afecteaza, de regula, persoanele de varsta a treia, de peste 65 ani. Datele medicale din ultimii ani arata insa o crestere rapida a incidentei atacurilor cerebrale in randul adultilor tineri, informeaza Sciences et Avenir. In octombrie 2013, un studiu publicat in prestigioasa revista medicale "The Lancet", care cuprindea date din 119 tari, a indicat ca numarul cazurilor de AVC a crescut cu 25% in 20 de ani in randul adultilor cu varsta cuprinsa intre 20-64 de ani. Ponderea lor in numarul total de accidente vasculare cerebrale a ajuns la 31% in 2010, fata de 25% , cat era in 1990, informeaza Adevarul.ro.

Iata 5 rele pe care le face cafeaua! Poate creste riscul mortii. Ce este mai frumos decat sa-ti incepi ziua cu o cana de cafea aburinda? Pentru multi, aceasta licoare reprezinta imboldul de a cobori din pat. Insa doar consumul moderat de cofeina aduce un aport pozitiv organismului. Surplusul prelungit de cofeina poate avea efecte negative asupra organismului nostru. Iar cand vorbim de moderatie, specialistii recomanda o cantitate de pana la 400 miligrame de cofeina pe zi, pe care o gasim fie in patru cani de cafea, fie in doua bauturi energizante. Odata ce treceti de aceasta limita, apar efectele negative: Cafeaua poate creste tensiunea hipertensivilor. Studiile arata ca un consum de peste doua cesti de cafea ridica tensiunea hipertensivilor pentru cel putin 2-3 ore de la consum. Astfel, specialistii spun ca pentru hipertensivi, cofeina produce efecte negative asupra aortei si creste riscul cardiovascular, scrie Click.ro.

Jumatate de milion de cazuri de cancer au o cauza pe care o putem controla. Aproape o jumatate de milion de cazuri noi de cancer la adulti pot fi asociate pe plan mondial, in fiecare an, cu obezitatea sau cu greutatea in exces, afirma autorii unui studiu publicat joi in revista medicala The Lancet Oncology, informeaza AFP. Studiul, coordonat de International Agency for Research on Cancer (IARC), agentia de cercetari asupra cancerului infiintata de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), afirma ca obezitatea si greutatea in exces au devenit un risc major, fiind vinovate de 3,6% (481.000 cazuri) din totalul cazurilor noi de cancer la adulti in 2012. Aceasta analiza se sprijina mai ales pe o vasta baza de date Globocan, ce include incidenta si mortalitatea provocata de cancer in 184 de tari, noteaza doctorulzilei.ro.

Cele mai periculoase locuri din frigider. Compartimentele pentru legume si fructe pot avea pana la 8.000 de bacterii pe centimetru patrat, cu 750 de ori mai mult decat nivelul considerat sigur pentru sanatate. Testele efectuate de cercetatorii britanici de la Microban Europe au aratat ca bacteriile care pot sa-ti ameninte sanatatea, precum E. Coli sau salmonela, se pot dezvolta si in zonele din frigider in care pui legumele si fructele. "Frigiderul ar trebui sa fie locul unde sunt pastrate alimente in conditii de siguranta, cu sanse minime de dezvoltare a bacteriilor si a mucegaiului. Este ingrijorator ca tocmai frigiderul poate fi sursa unor probleme de sanatate", relateaza Paul McDonnell, directorul Microban Europe, care a comandat cercetarea, informeaza clickpentrufemei.ro.