Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat vineri ca nu este de acord cu afirmatiile deputatului PSD Sebastian Ghita potrivit carora Ion Iliescu ar trebui sa se retraga si a sustinut ca sunt multi membri PSD care spun ca si Sebastian Ghita ar trebui sa plece din partid.

"Cred ca a gresit (referitor la Ion Iliescu - n.r.) si cred ca Sebastian Ghita trebuie sa inteleaga ca o organizatie merge dupa alte reguli, nu doar dupa regula grupului singuratic. Inclusiv in ceea ce il priveste pe el, sunt foarte multi colegi care spun 'poate trebuie sa ne despartim si de Sebastian Ghita, daca nu intelege ce inseamna proiectul nostru ii multumim, esti colegul nostru, ai fost alaturi de noi, dar ne despartim'. (..) Daca se integreaza intr-o echipa, da, e promitator. Daca de fiecare data o ia inaintea plutonului, la un moment dar va pierde echipa", a spus Ponta la DC News, citat de Agerpres.

Ponta a admis ca este prieten cu Sebastian Ghita, dar ca nu este de acord 'cu modul in care el face anumite lucruri pe scena publica'.

'Mai e un lucru: faptul ca orice spune Sebi Ghita se considera ca am spus eu. Eu n-am stiut ce o sa spuna aseara la RTV, dar nici nu m-apuc sa spun acum: ma dezic, ma delimitez...Relatia personala e relatie personala, proiectul politic insa e altceva si, in masura in care el nu se simte in aceasta echipa, atunci sigur ne vom desparti', a mai precizat premierul.

Reactia sa vine dupa ce deputatul PSD Sebastian Ghita a afirmat, intr-o declaratie data publicitatii imediat dupa sedinta de joi a conducerii PSD, ca Victor Ponta trebuie sa reformeze in profunzime PSD.

Ghita a cerut retragerea din partid a lui Ion Iliescu, adaugand ca "Toti cei cu probleme cu arestari preventive si situatii grave trebuie suspendati din PSD. Ne trebuie un cod de integritate si o comisie centrala cu putere de decizie", potrivit EVZ.

Ghita i-a numit pe "Radu Mazare, Nicusor Constantinescu, Bunea Stancu, Adrian Duicu, Mocanu, Tudor Pendiuc, Viorel Hrebenciuc, dar si altii sunt exemple vii ale perceptiei ca este PSD ar fi un partid corupt." El a subliniat ca "toti trebuie sa se suspende din PSD sau sa fie suspendati. Sfidarea legii si a DNA nu ii ajuta nici pe ei si nici partidul."