Peste 180 de persoane au fost arestate la Los Angeles, in noaptea de marti spre miercuri, in timpul protestelor impotriva deciziei de a nu-l aduce in fata justitiei pe politistul alb care a ucis un tanar negru in Ferguson, scrie AFP.

Demonstratia din cel mai mare oras al Californiei, care a strans peste 500 de persoane, a inceput cu un mars de mai multi kilometri pana in fata sediului politiei (LAPD) din zona centrala a orasului.

In cadrul unei conferinte de presa, seful LAPD Charlie Beck a declarat miercuri ca 183 de persoane au fost arestate, dintre care 167 pentru deranjarea linistii publice. Un singur protestatar a fost arestat pentru acte de violenta, dupa ce a lovit un ofiter cu o sticla in cap.

La Oakland, in apropiere de San Francisco, manifestantii au vandalizat magazine, au provocat incendii si au aruncat cu pietre si sticle in fortele de ordine, conform politiei, care a raspuns prin mai multe arestari.

Mai multe persoane au fost arestate la New York, unde sute de manifestanti s-au adunat din nou in Union Square si Times Square, scandand "nu exista justitie, nu exista pace", dupa ce luni seara un juriu din Ferguson (Missouri, centru) a decis sa nu inceapa urmarirea impotriva politistului care l-a ucis pe Michael Brown, 18 ani, in luna august.