Primarul suspendat al municipiului Bacau, Romeo Stavarache, aflat in arest la domiciliu pentru coruptie, a ajuns la spital, miercuri, unde i-a fost montat un dispozitiv pentru monitorizarea tensiunii arteriale, dupa ce a acuzat probleme cardiace, ulterior edilul ajungand la Curtea de Apel Bacau.

Medicii Spitalului Judetean de Urgenta Bacau i-au montat primarului Romeo Stavarache un dispozitiv pentru monitorizarea tensiunii arteriale, dupa ce edilul a ajuns din nou la unitatea medicala cu probleme de sanatate, transmite Mediafax.

Inainte, primarul bacauan a primit acceptul Curtii de Apel Bacau de a-si parasi locuinta, dupa ce instanta a hotarat masura arestului la domiciliu, inca din 2 septembrie, in cazul lui Romeo Stavarache.

"Respectivul aparat a fost montat pentru diagnosticarea si evaluarea severitatii hipertensiunii arteriale permanente sau oscilante care apar pe parcursul unei zile si nu sunt surprinse in timpul unei consultatii cardiologice. Maine (n.r.-joi), dispozitivul va fi scos si dus la medicul specialist, care va citi si interpreta rezultatele. In functie de acestea, va fi evaluata si starea de sanatate a domnului Stavarache", a declarat, miercuri, pentru Mediafax, avocatul primarului Romeo Stavarache, Doinita Boana.

Dupa ce a parasit spitalul, primarul suspendat al Bacaului a mers la Curtea de Apel Bacau, dupa ce a solicitat in instanta "verificarea legalitatii si temeiniciei arestului la domiciliu".

Magistratii instantei bacauane au decis mentinerea arestului la domiciliu, sentinta contestata insa de avocatul lui Romeo Stavarache la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Romeo Stavarache, judecat pentru ca ar fi luat mita peste 2,3 milioane de lei, a fost arestat la domiciliu in 3 septembrie, dupa peste doua luni de arest preventiv, printr-o hotarare a instantei supreme, care a admis constestatia edilului fata de masura Curtii de Apel Bacau, prin care se stabilise ca el sa fie arestat preventiv.

Prin aceeasi decizie a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, s-a stabilit si ca ceilalti doi inculpati din dosar, Liviu Goian si Liviu Vasile Cenusa, sa fie judecati in stare de arest la domiciliu.

Stavarache a fost arestat la 1 iulie, iar o luna mai tarziu, dupa trimiterea in judecata, a fost transferat din arestul Politiei Judetene la Penitenciarul Bacau.

La 25 iulie, DNA a dispus trimiterea in judecata a primarului din Bacau, pentru cinci infractiuni de luare de mita comise in perioada 2008 - 2011, suma totala pe care ar fi primit-o edilul ridicandu-se la peste 2,3 milioane de lei.

In acelasi dosar, sunt judecati oamenii de afaceri Costel Casuneanu, Liviu Vasile Cenusa si Liviu Goian, precum si directorul Agentiei de Dezvoltare Regionala Nord-Est, Constantin Apostol.

Potrivit procurorilor DNA, in perioada 2008 - 2011, Romeo Stavarache a pretins si primit, direct sau prin intermediul celorlalti inculpati, de la patru oameni de afaceri, mai multe sume de bani. Procurorii anticoruptie mai spun ca toate sumele de bani au fost primite de catre Stavarache prin intermediul mai multor societati comerciale si asociatii sportive, administrate de Liviu Goian, Liviu Vasile Cenusa si Constantin Apostol.

In acest dosar s-a dispus instituirea sechestrului pe mai multe bunuri ale lui Stavarache: un teren compus din trei loturi si patru corpuri de cladire, pana la concurenta sumei de 2.390.459 de lei.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Bacau.