Statiile meteo din Miercurea Ciuc si Toplita au inregistrat miercuri cea mai scazuta temperatura a sezonului la nivel national din zonele locuite, mercurul termometrelor coborand pana la minus 10 grade Celsius, informeaza Agerpres.

La Miercurea Ciuc, valoarea de minus 10 grade Celsius s-a inregistrat la rasaritul soarelui, dupa care a inceput sa creasca usor, a precizat meteorologul de serviciu Lado Gabriella. De asemenea, si la Toplita s-a consemnat aceasta valoare tot la primele ore ale diminetii, fiind inregistrata si bruma groasa.

Si in alte localitati ale judetului a fost foarte frig. La Joseni s-au inregistrat minus 9 grade Celsius, la Bucin au fost minus 8 grade, iar la Odorheiu Secuiesc s-au consemnat minus 7 grade Celsius.

Judetul Harghita a avut parte de o toamna lunga si mai blanda decat de obicei, localnicii afirmand ca iarna a venit mai tarziu decat in alti ani. De altfel, locuitorii judetului sunt obisnuiti cu astfel de temperaturi, tinand cont ca in Harghita se inregistreaza anual unele dintre cele mai scazute valori din tara.

Din cauza frigului, la Miercurea Ciuc furnizarea caldurii in sistem centralizat a inceput inca de la sfarsitul lunii septembrie.

Minima absoluta a lunii noiembrie, in Harghita, a fost de minus 27,5 grade Celsius si s-a inregistrat in 1993, la Miercurea Ciuc, in vreme ce maxima absoluta a fost consemnata in acelasi oras, in anul 2013, si a fost de 21,9 grade Celsius.