​Aplicatia creata de patru antreprenori, printre care si romanca Paula Pascu, permite in prezent doritorilor sa aplice direct de pe telefonul mobil la orice universitate din Marea Britanie, planul fiind ca in curand sa fie disponibile cat mai multe universitati din lume. Creatorii proiectului premiat il descriu ca fiind un fel de Booking.com pentru educatie si adauga ca ea poate rezolva una dintre cele mai mari probleme din educatie.

Aplicatia se numeste UKADEMICS si a castigat premiul de cel mai bun start-up la nivel European in 2014, premiu decernat la sediul Facebook din Londra de fondul de investitii Worth Capital. Proiectul a fost declarat castigator dintr-o lista de peste 425 de proiecte din 27 de tari.

UKADEMICS este proiectul unei echipe internationale de tineri antreprenori formata din: Andre Rosendo (Portugalia), Paula Pascu (Romania), Vako Imnaishvili (Georgia) si Maike Tils (Germania). Cei patru au peste 5 ani de experienta in domeniul educatiei internationale, fiind experti in procesul de admitere la universitati din Marea Britanie.

Pe podium s-au cladat alte doua aplicatii: YOOVI (un proiect de distractie interactiva si Briefly, o aplicatie prin care studentii care vor sa lucreze ca freelanceri isi pot gasi diverse proiecte temporare.

UKADEMICS este echivalentul Booking.com pentru educatie. E o platforma online prin care elevii interesati de studii in strainatate isi pot alege programul potrivit, pot trimite aplicatia la universitate si pot initia formalitatile de obtinere a finantarii, fara a fi nevoie sa paraseasca website-ul sau aplicatia mobila.

Solutia, spun creatorii aplicatiei, e necesara mai ales in contextul in care tot mai multi tineri aleg sa studieze in strainatate. Spre exemplu, numai in Romania peste 6.000 de tineri au plecat la studii in Marea Britanie in 2012-2013 - cresterea de 9% comparativ cu anul precedent, reprezentand cea mai mare crestere procentuala din Europa.

"UKADEMICS este singura solutie web la ora actuala care permite calcularea sanselor de admitere la universitati in strainatate pe baza mediei estimate la examenul de Bacalaureat. Sistemul a fost creat pe baza unui algoritm complex ce ia in considerare factori precum numarul studentilor acceptati raportat la numarul aplicatiilor trimise si mediile de admitere din anii precedenti. Mai mult, UKADEMICS aduce transparenta totala in procesul decizional – punand atentia acolo unde trebuie sa fie – adica pe opinia studentilor care studiaza deja la universitatea respectiva. Asadar, ca aplicant ma pot orienta dupa cat de multumiti sunt studentii care sunt deja acolo. Mai mult pot lua in calcul statistici importante precum sansele de angajare dupa absolvire sau nivelul salarial obtinut la 6 luni dupa finalizarea studiilor". spune Paula Pascu.

"UKADEMICS aduce transparenta totala in procesul decizional – punand atentia acolo unde trebuie sa fie – adica pe opinia studentilor care studiaza deja la universitatea respectiva. Asadar, ca aplicant ma pot orienta dupa cat de multumiti sunt studentii care sunt deja acolo. Mai mult pot lua in calcul statistici importante precum sansele de angajare dupa absolvire sau nivelul salarial obtinut la 6 luni dupa finalizarea studiilor", mai spune Pascu.

"UKADEMICS este solutia pentru una dintre cele mai mari probleme la ora actuala la nivel de educatie internationala. Tot mai multi elevi decid sa studieze in strainatate insa, la aceasta ora, nu exista o solutie online prin care procesul de cautare a programului potrivit si de aplicare, sa fie realizat intr-un mod centralizat si usor de inteles. Spre exemplu, UKADEMICS iti va permite sa aplici simultan la universitati din Marea Britanie si Olanda, Statele Unite si China. Platforma e usor de folosit - poti realiza tot procesul singur, fara a avea nevoie de indrumare din exterior.”, spune portughezul Andre Rosendo (Portugalia):

"Dorim sa aducem toate universitatile din lume intr-o singura platforma web", spune Vako Imnaishvili.

Aplicatia cuprinde acum 380 de universitati britanice, dar platforma va fi extinsa pentru a include institutii din Statele Unite, Olanda, Danemarca, China, Canada, Australia si Brazilia.

Premiul castigat de echipa UKADEMICS consta intr-o investitie de 150.000 de lire sterline si un program de coaching dedicat pe parcursul a doi ani, oferit de expertii in tehnologie si marketing de la Worth Capital London.