Interesele, boala spitalelor din Romania. Afacerile medicilor celebri sunt puse inaintea binelui pacientilor. In spitalele din Romania pacientul nu primeste tratamentul de care are nevoie. Intra cu o afectiune, si iese bolnav de nervi. Primesc insa tratament preferential diverse clinici, laboratoare si centre de sanatate abonate la parteneriate - nederanjate de ani de zile. Responsabilii din spitale au grija ca fondurile si pacientii sa fie directionati cu dedicatie, catre afaceri favorizate. Sute de milioane de euro ies anual din sistem si intra in conturile unor baieti destepti din sanatate. Un reportaj Pro Tv.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Secretul reusitei lui Klaus Iohannis, greselile echipei lui Victor Ponta si "Romania de pe Internet". Felix Tataru, omul care a conceput strategia lui Iohannis, in dialog cu Dan Andronic. Pe Felix Tataru l-am cunoscut in 2004, lucra cu Traian Basescu si venea dupa celebra campanie electorala cu Traian Basescu pentru Primaria Capitalei. A castigat cu sloganul "Arde-i pe Corupti" si imaginea cu ardeiul iute. A urmat "Sa traiti bine!", nenumarate altele, dar am avut ocazia sa lucrez cu el si echipa lui de la GMP in alegerile prezidentiale din 2009. Acolo i-am vazut, in mod direct, dedicarea si profesionalismul. Integral in EVZ.

Se ascut cutitele in PSD. Dragnea cu baronii, Ponta cu Ghita, in Dubai. In timp ce Victor Ponta se afla in Emiratele Arabe Unite, pentru a-si reincarca bateriile dupa infrangerea umilitoare de la prezidentiale, Liviu Dragnea a inceput sa faca lobby la baronii locali pentru a-i sustine candidatura la sefia PSD. In noaptea de vineri spre sambata, jurnalistul RealitateaTV Rares Bogdan a publicat, pe pagina sa de Facebook, o fotografie care il infatisa pe Victor Ponta distrandu-se in clubul "Cavalli" din Dubai, alaturi de deputatul PSD, Sebastian Ghita, patronul Romania TV si prieten apropiat al premierului. La nicio zi, jurnalistul a publicat si nota de plata a grupului premierului, in valoare de peste 2.600 de euro. Continuarea in Adevarul.

Filmul nevazut al zilei in care diaspora a fost oprita sa voteze. Circulara de la Torino: italienii intervin pe langa Guvernul de la Bucuresti. Imagini cu miile de romani care au stat la cozi de sute de metri in fata sectiilor de votare din strainatate au facut inconjurul lumii, insa una dintre cele mai violente situatii a avut loc la Torino, unde locuieste una dintre cele mai mari comunitati de romani din Italia. Gandul reconstituie povestea acelei zile si posibilele cauze pentru care s-a ajuns in aceasta situatie fara precedent, asa cum reiese ea din surse diplomatice si din relatarile unor observatori si voluntari care s-au aflat la Consulatul Romaniei din Torino, pe 16 noiembrie.

Oamenii care au schimbat jocul. "Mi-am dat demisia de la job, ca sa ma pot implica in campania electorala". Un fenomen nou a aparut in campania electorala pentru alegerile prezidentiale din acest an: voluntariatul politic. Desi in SUA, aceasta forma de activism este foarte raspandita, la noi abia a inceput sa prinda contur. Monica Macovei a fost candidatul care a strans sute de voluntari in campania ei. Curentul a prins si in ultima parte a campaniei lui Klaus Iohannis, dar mai timid, noteaza Romania Libera.

Romania s-a zdruncinat sambata noapte. Cum au simtit romanii cel mai puternic cutremur din ultimul deceniu. Un cutremur cu magnitudinea de 5,7 pe scara Richter s-a produs sambata seara, la 21.14, si a fost resimtit puternic in mai multe judete ale Romaniei. Cutremurul s-a produs la o adancime de 39 de kilometri si este cel mai puternic produs in Romania din anul 2004, atunci cand seismul din octombrie a avut o magnitudine de 6 pe scara Richter. Adevarul arata cum s-a simtit cutremurul in cele mai afectate zone ale tarii.

Secretul casniciei de 25 de ani a lui Klaus si Carmen Iohannis. Carmen si Klaus Iohannis sunt casatoriti de peste 25 de ani, spune presedintele ales al Romaniei. Cei doi s-au cunoscut la de 22 de ani. Dupa sapte ani de relatie s-au casatorit si au o casnicie fericita pana acum. "Secretul" celor 25 de ani de casnicie a fost dezvaluit de Klaus Iohannis. Presedintele ales al Romaniei a cunoscut-o pe prima doamna in timpul facultatii, in vechiul cerc de prieteni al celor doi. Klaus Iohannis spune ca a fost dragoste la prima vedere, potrivit EVZ.

Chisinaul se pregateste de ce e mai rau. Serviciul de Informatii si Securitate (SIS) al Republicii Moldova a lansat, timp de o luna, trei avertizari privind activizarea unor miscari diversioniste ce urmaresc "subminarea cadrului national de securitate". Pana la alegerile parlamentare din Republica Moldova mai sunt 7 zile. In ultima sa avertizare, SIS s-a adresat cetatenilor, cerandu-le sa fie vigilenti si sa nu se lase "provocati si atrasi in activitati dubioase". De asemenea, SIS le-a cerut formatorilor de opinie si politicienilor "sa renunte la declaratii si activitati ce ar putea genera insecuritate", scrie Deutshe Welle.