Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) dezminte, intr-un comunicat transmis sambata, ca ar fi anulat mai multe contracte de deszapezire, in prag in iarna, dupa ce aceasta informatie a fost vehiculata in presa.

CNADNR precizeaza ca in cazul mai multor drumuri se afla in plin proces de orgnizare de licitatii pentru atribuirea contractului de deszapezire pentru iarna 2014-2015, insa recunoaste ca a fost nevoita sa rezilieze 3 astfel de contracte, unul cu firma SC Coremi, pentru intretinerea drumurilor din Targu Jiu, in valoare de 8,32 milioane de lei fara TVA, si doua cu Teloxim, pentru sectoare din zonele Tulcea si Constanta, invocand incapacitatea tehnica si financiara a acestei societati comerciale.

Precizarile CNADNR vin dupa ce Agerpres a relatat vineri ca reprezentantii CNADNR au reziliat contractul de deszapezire cu societatea Coremi.

  • Comunicatul CNADNR

CNADNR SA dezminte informatiile aparute in mass media conform carora contractele de deszapezire ar fi fost anulate in prag de iarna si face urmatoarele precizari:

ᅢ Suma pentru care se va organiza licitatia la Directia Regionala de Drumuri si Poduri Craiova - Sectia de Drumuri Nationale Targu Jiu este de aproximativ 5 milioane de lei pentru activitatea de deszapezire aferenta iernii 2014-2015 si nu 9,5 milioane de euro asa cum, in mod eronat, s-a afirmat in materialele prezentate in mass media. De asemenea, contractul care a fost reziliat cu SC Coremi a fost in valoare de 8,32 milioane lei fara TVA si nu 9,5 milioane de euro asa cum, in mod eronat a aparut in presa.

ᅢ Referitor la faptul ca Directiile Regionale de Drumuri si Poduri: Bucuresti, Iasi, Constanta, Craiova, Timisoara si Brasov vor fi nevoite sa asigure activitatea de deszapezire in regie proprie, precizam ca- asa cum a fost mentionat si in raspunsurile transmise de CNADNR SA presei, au fost organizate diferite procedurii de achizitie pentru contractarea serviciilor de deszapezire la nivelul intregii tari, urmand ca in cel mai scurt timp sa fie definitivata si situatia celor 3 loturi ramase neacoperite: SDN Constanta, SDN Tulcea si SDN Galati. Pentru aceste 3 loturi, inca din luna iunie a acestui an, s-au deschis proceduri de achizitie publica la care, ori nu au existat ofertanti, ori ofertele prezentate nu erau eligibile. Astfel, pentru SDN Constanta si SDN Tulcea mentionam ca existau contracte de deszapezire semnate cu SC Teloxim, dar din cauza incapacitatii tehnice si financiare a acestei societati comerciale, DRDP Constanta a fost nevoita sa rezilieze contractele. Iar pentru cea de-a 3 Sectie (SDN Galati), au fost organizate proceduri de achizitie publica fie la nivel central, fie la nivelul DRDP Iasi, urmand ca miercuri 26.11.2014 sa se finalizeze licitatia privind atribuirea contractului de deszapezire aferent iernii 2014 - 2015.

ᅢ In ceea ce priveste atribuirea contractului de deszapezire aferent lotului 6 din Autostrada A1 Sibiu - Soimus, mentionam ca acest contract va fi semnat in data de 24.11.2014.

ᅢ Pentru Lotul 8 - Autostrada A1, Bucuresti - Pitesti, mentionam ca acest contract va fi semnat in data de 24.11.2014.

ᅢ De asemenea, mentionam ca, la aceasta data, pe loturile pentru care inca nu s-au finalizat procedurile de achizitie publica, activitatea de intretinere curenta pe timp de iarna va fi asigurata cu utilaje proprii, prin redistribuirea sau marirea razei de actiune a utilajelor de la Sectiile de Drumuri Nationale apropiate.