Spectacolul "Pescarusul. Ultimul act", de A.P. Cehov, regia Carmen Lidia Vidu, cu Ioana Marchidan si Istvan Teglas, se joaca sambata, 22 noiembrie, la ora 18:00, la Centrul National al Dansului. "Pescarusul.Ultimul act" este un spectacol vizual in care pescarusi se plimba mereu pe scena si, intr-o stare de nerv si abandon, ne lasa sa vedem franturi de oameni, de microfoane, cabluri, chitara, masca, scena...

"Pescarusul. Ultimul act"Foto: Afis spectacol

Textul spectacolului are la baza al patrulea act al piesei "Pescarusul" de A.P. Cehov, una dintre cele mai jucate si iubite piese din lume. Regizoarea Carmen Lidia Vidu realizeaza un spectacol de teatru-concert, o combinatie de muzica de opera, muzica post-rock , dans contemporan, teatru. Toate intr-o ora de emotie, de iubire, de poveste.

"Pescarusul. Ultimul act"

De A.P. Cehov

Regia Carmen Lidia Vidu

Cu Ioana Marchidan si Istvan Teglas

Muzica Ovidiu Chihaia

Soprana Catalina Antal

Un spectacol produs de On Stage

Rezervarile se fac pe adresa rezervari@cndb.ro. pret bilet 30 lei/15 lei redus

Blog: http://pescarusul-ultimul-act.tumblr.com/

Teaser: http://youtu.be/o-wE5bwhl2g

Muzica spectacolului:

https://soundcloud.com/ovidiuchihaia/ovidiu-chihaia-si-catalina-antal-valsul-pescarusului-pescarusul-ultimul-act

https://soundcloud.com/ovidiuchihaia/ovidiu-chihaia-si-istvan-teglas-preotii-artei-sacre-pescarusul-ultimul-act

Cronici:

"Oricat de paradoxal ar suna, spectacolul acesta modern, cu cabluri, chitara, masca, video, pare un elogiu adus structurii. Una inedita, dar riguroasa, la umbra careia traieste si se adaposteste viul. Miscarile frante, alese de cei doi actori-dansatori, absorb estetismul cu totul particular al lui Carmen Lidia Vidu, la ora actuala regizoarea cea mai experimentalista din teatrul romanesc. Memorabil, spectacolul sau de acum, Pescarusul. Ultimul act, traduce un univers greu de consistenta viului, o simfonie a emotiilor presimtite dincolo de limbajul a carui esenta - cea strict de "vehicol" - continua sa o fascineze pe regizoare." (Cristina Rusiecki, Revista Cultura)

"Un poem rock, un video performance in care principalul scop este nasterea emotiei."

(Razvana Nita, PORT.ro)

"Carmen Vidu a avut ce-nvata de la Catalina Buzoianu, profesoara ei, una dintre cele mai talentate si inspirate regizoare. Se vede. Se aude. Se simte. Dupa un text clasic a imaginat un spectacol-simbol, in care bombardamentul de senzatii, in care -parfum, culoare, sunet se-ngana si-si raspund-, cum ar fi zis odinioara Baudelaire."

(Claudia Daboveanu, 121.ro)

"Teatru, muzica de opera si post-rock, dans contemporan, imagini si lumini, toate in Pescarusul.Ultimul act, un spectacol complex gandit si montat de regizoarea Carmen Lidia Vidu care combina, intr-o maniera momentan prea putin explorata pe scenele din Bucuresti, aceste forme diverse de exprimare artistica."

(Ileana Andrei, ileanaandrei.ro)

"Nu mai stii- nu mai vrei sa stii- daca e vorba de dragoste sau de o metafora a existentei omenesti." (Edith Negulici, Asii Romani)

Reportaje si interviuri:

Digi 24: http://www.digi24.ro/Emisiuni/Digi24/Digicult/Secvente+emisiune/Pescarusul+rock

B1 TV: http://youtu.be/Iw6riLQo8Fo

Hotnews: http://www.hotnews.ro/stiri-cultura-17535283-videostory-sunt-pescarus.htm