Un cioban din Stejaris care a ajuns primul la locul accidentului aviatic povesteste ca a auzit elicopterul in zbor, fara a-l putea vedea din cauza cetii, dupa care a auzit o explozie si s-a indreptat spre acea zona, reusind sa vorbeasca cu unul dintre raniti, care l-a intrebat unde se afla, scrie Mediafax.

Beniamin Padure, cioban din satul sibian Stejaris, este primul care a ajuns la locul accidentului aviatic, el povestind ca nu vrea sa mai vada niciodata in viata lui ceea ce a vazut acolo.

Ciobanul se afla cu oile pe unul din dealurile din apropierea localitatii si spune ca a auzit elicopterul in zbor, dar era ceata si nu l-a vazut. La scurt timp, a auzit o explozie si a vazut un fum negru.

"Era ceata de nu vedeai la zece metri in fata ochilor. Am auzit zgomot ca de elicopter sau avion, dar nu-l puteam vedea. Cand am auzit explozia, am fugit cu colegul meu spre locul de unde a venit zgomotul. Cand am ajuns langa elicopter, am inceput sa strigam daca ne aude cineva. Ne-a raspuns un barbat si m-am dus langa el, mi-a cerut apa, dar nu aveam la mine", a spus Beniamin Padure.

El spune ca barbatul era plin de arsuri pe maini, pe corp si pe picioare, dar era constient.

"M-a intrebat unde suntem si i-am explicat ca intre Stejaris si Malancrav. A luat telefonul si si-a sunat seful si i-a zis ca elicopterul s-a prabusit si i-a explicat unde", afirma el.

Beniamin Padure povesteste ca, la o distanta de aproximativ 15 metri de primul ranit, l-au auzit gemand pe al doilea.

"Cel de-al doilea era taiat rau pe fata si ars peste tot. Ce am vazut aici nu mai vreau sa vad niciodata in viata mea si nici nu cred ca voi uita vreodata", afirma ciobanul.

El povesteste ca ulterior a vazut, in jurul elicopterului, pe o raza de circa 30 de metri, si celelalte victime.

Beniamin Padure spune ca el a ramas la locul accidentului pana cand au venit salvatorii, iar colegul sau a plecat cu oile.

Opt militari si-au pierdut viata si alti doi au fost raniti in urma prabusirii elicopterului militar IAR-330 PUMA, vineri, in jurul orei 10.40, in zona localitatii Malancrav, din judetul Sibiu. Zona este extrem de accidentata, unde doar masini de teren sau tractoare pot ajunge.

Potrivit MApN, elicopterul apartinea Bazei 71 Aeriana de la Campia Turzii, se afla in misiune si ar fi urmat sa participe la un exercitiu in Poligonul Cincu.

Cei doi raniti au fost dusi la UPU a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta din Targu Mures, unul cu elicopterul SMURD, iar celalalt cu o ambulanta. Medicii au stabilit ca, intrucat au arsuri pe 40% din suprafata corpului, acestia sa fie transferati cu un avion Spartan la Spitalul de Arsi din Bucuresti.