Primul vinovat penal. Liviu Dragnea a blocat suplimentarea sectiilor de votare in Diaspora. Ei bine, chiar din barlogul PSD am aflat ca Liviu Dragnea, presedintele executiv al PSD si seful campaniei la prezidentiale a lui Victor Ponta, este cel care s-a opus vehement infiintarii de noi sectii de votare in strainatate. Sursa noastra ne-a devoalat ca atunci cand Titus Corlatean i-a spus, din postura de ministru al Externelor, ca este ilegal sa ingradeasca dreptul la vot, Liviu Dragnea i-a replicat ca el e seful de campanie si cel care ia decizia, iar daca nu-i convine, sa-si dea demisia - ceea ce primul a si facut, dupa ce, initial, declarase public ca nici nu se gandeste la asta. La discutia extrem de tensionata au fost de fata mai multe persoane, printre care si premierul Victor Ponta. Cand unul dintre cei prezenti a facut observatia ca un articol din Codul penal ii poate baga in puscarie, Dragnea i-a intors-o: "Nu se va intampla asta daca faceti cum spun eu. Iar daca facem mia aia de sectii de votare, sigur pierdem", potrivit Puterea.ro.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

PSD sta in Muzeul Literaturii, manuscrisele lui Blaga zac prin subsoluri. Muzeul National al Literaturii Romane este inchis publicului, iar patrimoniul sau este depozitat in conditii improprii. In acest timp, o cladire donata statului pentru a fi muzeu a fost vanduta Partidului Social-Democrat. Muzeul National al Literaturii Romane (MNLR) a fost evacuat in august 2014 din sediul din Bucuresti in care activa din 1970, deoarece respectiva cladire a fost retrocedata proprietarului de drept. Institutia s-a vazut nevoita sa mute importantul patrimoniu pe care il detine - printre care manuscrise unicat ale unor scriitori romani impor-tanti - intr-un depozit impropriu aflat in Casa Presei. Desi hotararea de retrocedare a imobilului a devenit definitiva inca din 2007, iar de la evacuare au trecut deja patru luni, autoritatile centrale si locale nu au gasit inca o solutie pentru mutarea volumelor importante intr-un sediu permanent, scrie Romania libera.

Iliescu: Ponta, responsabil de rezultatul alegerilor. Nu e prima data, asta-i viata draga. resedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, joi, ca Victor Ponta este principalul responsabil de pierderea alegerilor prezidentiale, el aratand ca acesta isi va asuma vrand-nevrand esecul ca sef de partid si premier si ca partidul va trebui sa faca analize serioase si sa traga invataminte. Intrebat daca principalul vinovat de esec este Ponta, Iliescu a raspuns: "Nu numai". "Si el, dar nu numai, ca el isi asuma vrand-nevarnd si ca sef de partid, si ca sef de Guvern. E fara indoiala primul responsabil de treaba aceasta", a adaugat Iliescu, citat de Mediafax. Intrebat unde a gresit Ponta, Iliescu a raspuns: "Asta e viata, draga". El a aratat ca pierderea consecutiva a alegerilor prezidentiale va trebui sa faca obiectul unei analize serioase in PSD, scrie EVZ.ro.

Ion Cristoiu in dialog cu Dan Andronic. Despre Ciocoismul PSD, incercarea lui Klaus Iohannis de a cuceri inimile romanilor, "Gogoasa Internet", mostenirea lui Traian Basescu si un sfat pentru Victor Ponta. "Inteleg importanta onlineului, dar Victor Ponta a fost infrant de PSD, mai precis de esenta acestui partid, redusa la Aroganta si Lacomie. Oricat de multi ar fi cei care consuma Internetul, daca Victor Ponta isi cerea scuze pentru incidentele din primul tur din strainatate in seara lui 2 noiembrie, daca-l demitea pe Titus Corlatean si daca marea numarul de sectii de peste hotare, putea sa se dea peste cap tot Internetul: Victor Ponta ar fi fost Presedintele Romaniei. Ce vreau sa spun cu asta? Ca Internetul e o arma letala numai daca e incarcata cu o stare de spirit produsa de realitate si nu nascocita:, spune Ion Cristoiu in interviul pentru EVZ.ro.

Consilierul lui Ponta: "Urmarirea penala privind votul din diaspora se impunea". Consilierul onorific al premierului, Gyorgy Frunda, considera binevenita ancheta pentru votul romanilor din diaspora, spunand ca Guvernul ar fi trebuit sa infiinteze noi sectii de votare in strainatate. Gyorgy Frunda sustine ca autoritatile romane erau obligate sa infiinteze noi sectii de votare in strainatate. Desi sunt peste trei milioane de romani in Diaspora si niciodata nu s-au prezentat in numar foarte mare la vot, oficialii romani, considera Frunda, trebuiau sa "ia masurile necesare pentru asigurarea votului", a declarat Frunda la RFI, citeaza gandul.info.

Cum poate schimba scena politica infiintarea mai simpla a partidelor. Relaxarea conditiilor pentru aparitia unei noi formatiuni politice ar putea fi una din temele de dezbatere in -contextul discutiilor despre modificarea legislatiei electorale. "Romania libera" a analizat care ar fi consecintele unei schimbari de o asemenea magnitudine. Modificarea legii partidelor a fost adusa in atentia opiniei publice de un grup de ONG-uri din Targu Mures. Propunerea a intrat pe agenda politicienilor de la Bucuresti, dupa ce Monica Macovei a inclus-o printre conditiile de sprijinire a lui Klaus Iohannis in turul al doilea al prezidentialelor. Initiatorii proiectului propun ca pentru infiintarea unui partid politic sa fie suficiente semnaturile a trei membri, fata de 25.000 cate sunt necesare in prezent. De asemenea, ei solicita eliminarea prevederii potrivit careia o formatiune politica trebuie sa aiba filiale in 18 judete, scrie Romania libera.