Peste o suta de taximetristi au sfidat ploaia torentiala si au protestat cateva ore in fata sediului Politiei Locale. "Suntem nemultumiti de inactivitatea Politiei Locale a Municipilui Bucuresti. Mai exact, nu doresc sa intervina pentru combaterea concurentei neloiale cu care ne confruntam de mai bine de 6 ani.", spune Gabriel Stangaru- Sindicatul Taximetristilor, potrivit realitatea.net.

Soferii de taxi din Capitala sunt indignati ca taximetristilor ilfoveni li se permite sa profeseze in Bucuresti. Taximetristii mai reclama ca tarifele lor au ramas aceleasi ca in 2008, desi pretul benzinei s-a dublat.

Taximetristii au cerut in strada modificarea Legii Taximetriei, in sensul in care autoritatile sa nu mai permita taxiurilor cu autorizatia emisa in alte localitati sa mai deruleze activitati specifice in Bucuresti. Ei mai cer demisia lui Ion Tincu, seful Politiei Locale , pe care il considera vinovat de concurenta neloiala practicata de taximetristii din Ilfov, potrivit Economica.net.

Miza protestului taximetristilor este, de fapt, silirea Politiei Locale, care apartine de Primaria Bucuresti, in a aplica cat mai strict prevederile Legii Taximetriei, cu precadere impotriva dispeceratului Taxi Pelicanul, inregistrat in Ilfov, care este privit de majoritatea dispeceratelor din Bucuresti ca un competitor neloial.

De altfel, Taxi Pelicanul este, spun taximetristii bucuresteni, sursa multor rele care s-au abatut asupra tagmei lor. Dincolo de faptul ca activeaza in Bucuresti, desi autorizatia lor este pe Ilfov, si le "fura" clientii, din cauza tarifelor mici practicate de Pelicanul in 2007 si 2008, 5 alte dispecerate au avut intalniri pentru stabilirea unui tarif unic de 1,39 lei/km.