"Sunt observator voluntar in sat Coman, comuna Sanduleni, Bacau. Cam asa se aduc oamenii din Birzulesti la vot la 9:30 dimineata va spun ca in cel mult 15 min de la aparitia mea acolo, in timp ce scriam sesizarea pe care urma sa o depun presedintelui de comisie, am fost vizitat de dnul primar, PSD-ist inrait, care a incercat cu orice pret sa ma conviga sa nu o mai depun cu promisiunea ca nu va mai circula niciun microbuz azi", povesteste Silviu Carligeanu pe pagina sa de Facebook, alaturi de o poza cu un microbuz.

Ce povesteste acesta:

Update 1: dnul primar ma cauta insistent. Intimidari, intimidari. Nici nu cred ca are voie sa calce asa des intr-o sectie de votare in care nici macar nu figureaza pe liste.

Update 2: deranjati de actiunea mea aici, a aparut din senin o plangere cum ca eu as intimida oamenii sau i-as influenta sa voteze cu un candidat anume. Presedintele de comisie mi-a interzis sa mai parasesc sala de vot, fluturandu-mi in fata articolul referitor la observatorii acreditati, interpretand legea dupa cum a vrut el. Bineinteles ca articolul precizeaza ca doar cat timp sunt in sala trebuie sa stau pe scaun si nicidecum faptul ca nu pot parasi sala. Dupa multe telefoane date la BEJ mi s-a spus sa apelez la 112 daca presedintele ma mai preseaza sa stau doar in sala. Despre suplimentarea cu inca 30 de declaratii pt lista suplimentara, in conditiile in care exista deja 54 si doar 7 inscrisi pe lista pana la ora 12:00, nu a vrut nimeni sa discute. Sunt curios care va fi diferenta dintre cele 2 procese verbale (turul 1 vs turul 2).

Update 3: Sper sa rezist pana diseara. Sunt incoltit de primar, presedinte si membrii comisiei. Toate tunurile pe mine. S-a lasat cu declaratii completate pe loc si alte scheme. Sper sa rezist pana diseara. Ceea ce s-a vrut a fi o experienta s-a dovedit a fi un razboi. Am sa va povestesc intreaga si groaznica experienta maine, pana atunci conserv energia.

Vom reveni cu amanunte