Tim Cook, CEO-ul Apple, a confirmat in premiera in mod public ca este gay si spune ca e foarte mandru de acest lucru. El adauga ca a facut dezvaluirea fiindca vrea ca cei care sunt gay, dar nu au curaj sa spuna public, sa fie incurajati sa accepte ceea ce sunt si sa nu se mai simta marginzalizati.

Tim CookFoto: Agerpres/AP

"As vrea sa fie cat se poate de clar. Sunt mandru de faptul ca sunt gay. E unul dintre darurile cele mai frumoase pe care le-am primit de la Dumnezeu", a spus Tim Cook. El spune ca nu si-a negat niciodata sexualitatea si multi coelgi stiau de faptul ca e gay, insa a precizat ca e prima oara cand vorbeste public despre acest lucru.

Cook a explicat ca a decis sa spuna intregii lumi aceste lucruri pentru a-i ajuta pe cei care sunt gay si nu se simt bine cu acest fapt.

Foarte putini sefi de companii mari au avut in trecut curajul sa admita ca sunt gay, temandu-se ca ar urma un scandal care le-ar distruge cariera. Tim Cook spune ca, gay fiind, a putut intelege mai bine ce simt oamenii care formeaza o minoritate si a putut constata cu ce provocari se confrunta zi de zi acesti oameni. "M-a facut mai empatic si mi-a imbogatit viata".

El a admis ca orientarea sexuala i-a adus si experiente neplacute, insa a adaugat si ca i-a dat increderea de a fi el insusi, de a-si urma calea si de a depasi adversitatile. "Mi-a dat si o piele de rinocer, lucru extrem de util cand esti CEO al Apple", spune Cook, referindu-se la necesitatea de a fi autoritar si rezistent.

Tim Cook are 54 de ani si lucreaza la Apple din 1998. Mult timp a fost "secundul" lui Steve Jobs, iar din 2011 e CEO al companiei, dupa moartea lui Jobs.