Pe site-ul joscenzura2014.wordpress.com au aparut mai multe fotografii cu Elena Udrea si Alina Bica, procurorul sef DIICOT. Textul care insoteste aceste imagini sustine ca Udrea si Bica au fost suprinse in februarie 2014, la Paris, intr-o vizita privata. Alaturi de cele doua apare inca o figura prezentata drept Ana Maria Topoliceanu, fosta sefa a Companiei Nationale de Investitii. Udrea si Bica nu au putut fi contactate in ciuda insistentelor. Nu au raspuns nici la telefoane, nici la mesajele SMS.

Elena Udrea si Alina Bica (in mijloc, imbracata in negru)Foto: joscenzura2014.wordpress.com

UPDATE Ora 17.29: Site-ul joscenzura2014.wordpress.com nu mai este disponibil. Pe pagina se arata ca site-ul a fost sters de autorii sai

"Fetele s-au distrat foarte bine si au spart cateva zeci de mii de euro. O apropiere intre un om politic controversat, Elena Udrea, o fosta seja de institutie de stat cu buget dirijat discretionar si o procuroare-sefa pusa politic care ar trebui sa lupte impotriva coruptiei politice si a crimei organizate. Aceste imagini zac in mai multe redactii din Bucuresti. Au fost tinute la sertar in urma unor presiuni de neimaginat", scrie site-ul joscenzura.

De notat ca in februarie 2014, Elena Udrea era membru PMP, inca nu ajunsese la sefia partidului si nici nu era clar daca va candida la presedintia Romaniei. Alina Bica ocupa, in schimb, functia de prorcuror sef DIICOT din primavara lui 2012.

Nu exista nici un indiciu ca pozele au fost realizate intr-adevar in februarie 2014 si nu in perioada cand cele doua erau colege in Guvern. Totusi, site-ul prezinta documente de cazare din care rezulta ca Elena Udrea a fost cazata la Hotel Le Bistro Paris in perioada 13-16 februarie 2014, iar Alina Bica – in perioada 14-16 februarie 2014. Un alt indiciu public ca Elena Udrea a fost la Paris in acel week-end este o declaratie publica facuta in emisiunea sa de Mircea Badea (Antena 3), care a relatat o intalnire cu Elena Udrea in avionul Paris – Bucuresti din 16 februarie. Vezi aici declaratia lui Mircea Badea

HotNews.ro a trimis atat catre Elena Udrea, cat si catre Alina Bica, intrebarea daca este adevarat ca in februarie 2014 au fost impreuna in vizita la Paris, dupa cum reiese din fotografiile si informatiile publicate pe site-ul joscenzura2014.wordpress.com. Pana la ora publicarii materialului nu au raspuns.

UPDATE Ora 17.29: Site-ul joscenzura2014.wordpress.com nu mai este disponibil. Pe pagina se arata ca site-ul a fost sters de autorii sai

Context: relatia dintre Elena Udrea si Alina Bica

HotNews.ro a publicat inca din luna mai 2013 informatia ca Alina Bica a fost numita la sefia DIICOT gratie prieteniei sale cu Elena Udrea. Aceasta prietenie dateaza inca din timpul guvernarii Boc, cand Udrea era ministru la dezvoltare regionala si turism, iar Alina Bica ocupa postul de secretar de stat la Ministerul Justitiei.

HotNews.ro a criticat atunci trocul dintre presedintele Traian Basescu si premierul Victor Ponta pe numirea procurorilor sefi si promovarea unor procurori in functii cheie, ca Alina Bica la DIICOT, gratie sustinerilor politice.

"Sa zicem ca, luand prin surprindere pe toata lumea, doamna Udrea doreste sa fie achetata gruparea Bittner-Petrache, despre care actualul presedinte Traian Basescu zicea in campania din 2004 (ce vremuri) ca face parte din mafia personala a lui Adrian Nastase. Ce-ar trebui sa faca doamna Bica, noua sefa de la crima organizata? Sa se execute pe loc? Chiar daca merge cu doamna Udrea la fitness, impart acelasi coafor si sunt bune prietene, chiar daca ii datoreaza saltul in cariera, credeti ca rolul unui procuror sef este sa indeplineasca fanteziile politicienilor?" (Mic raport pentru uzul unor ambasade, mai 2013).

De notat ca Traian Basescu, sustinatorul Elenei Udrea, devenita intre timp candidat la prezidentiale, a laudat in ultimele iesiri publice atat activitatea DNA, dar a cautat sa mentioneze in mod special si DIICOT.

Udrea si acuzatiile la adresa SIE

De mentionat ca Elena Udrea a fost acum doua zile protagonista unui alt scandal. Elena Udrea, candidata PMP la prezidentiale, a declarat miercuri seara, intr-o conferinta de presa, ca nu are nicio implicare in dosarul Microsoft si ca, de asemenea, este "exclus" ca numele sau fie implicat in afacerea EADS, intrucat nu era oficial la momentul respectiv, ea denuntand un "atac concertat" la adresa sa in aceasta campanie. Mai mult, ea a afirmat ca in favoarea principalilor doi candidati s-au implicat in campanie si reprezentanti ai serviciilor secrete, sustinand astfel un articol postat miercuri pe blog de Ion Cristoiu, intitulat "SIE ii plateste lui Traian Basescu indrazneala de a-l fi criticat?".

Jurnalistul Vlad Georgescu de la editia in limba germana a site-ului Huffington Post a publicat sambata, 25 octombrie, un articol despre dosarul de coruptie EADS. In Romania, articolul a fost semnalat abia miercuri, 29 octombrie. Ziaristul scrie despre implicarea in semnarea acestui contract a fostului cancelar german Gerhard Schroder, a Elenei Udrea, dar si a ministrului Ioan Rus, potrivit Digi 24. Huffington Post mai scrie ca procurorii DNA ar putea cere, saptamana viitoare, aviz pentru urmarirea penala a fostilor ministri implicati in negocierea si semnarea contractului.

Site-ul joscenzura2014.wordpress.com nu mai este insa disponibil, fiind sters la cateva ore de la aparitie. Vezi mai jos cum arata site-ul in aceasta dupa-amiaza:

Citeste si: