Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA) a emis, sambata, o noua avertizare Cod Portocaliu de inundatii, valabila pana duminica la orele pranzului, pe raul Barzava, pe raza judetului Timis, informeaza Agerpres.

Conform prognozei si avand in vedere situatia hidro-meteorologica actuala si prognoza meteorologica pentru urmatoarele 24 de ore, se instituie Cod Portocaliu de viituri pe sectorul aval Gataia al raului Barzava (judetul Timis - Sector indiguit), pana la ora 12:00.

Pe de alta parte, hidrologii anunta ca avertizarea Cod Portocaliu emisa anterior pentru celelalte bazine nu va mai fi valabila incepand de sambata, ora 16:00.

De asemenea, in intervalul 25 octombrie, ora 16,00 - 26 octombrie, ora 12:00, se mentin nivelurile apelor peste Cotele de aparare, din cauza propagarii viiturilor formate anterior pe raurile mentionate, si intra in vigoare avertizarea Cod Galben pe raul Timis - sector aval s.h. Brod, Poganis (afluent al Timisului), Moravita - curs inferior (judetele Timis si Caras Severin), Jiu pe sector aval confluenta cu raul Motru - Podari (judetul Dolj).

Avertizarile hidrologice au fost, deja, transmise catre: Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Administratia Nationala "Apele Romane", Ministerul Administratiei si Internelor, mass-media, S.C. Hidroelectrica S.A. si Administratiile Bazinale de Apa: Banat, Jiu.