Presedintele Traian Basescu si premierul Victor Ponta, alaturi de mai multi ministri, au participat, sambata, la Carei, la manifestarile de Ziua Armatei Romane, la sosirea la ceremonie presedintele dand mana doar cu reprezentantii Armatei, dar nu si cu premierul si cu membrii Guvernului, transmite Mediafax.

Presedintele si premierul participa la ceremoniile de la CareiFoto: Agerpres

UPDATE 2 Premierul i-a urat "la multi ani" si Regelui Mihai in discursul sau de la Carei.

UPDATE Seful statului a sustinut un discurs in care a multumit armatei si i-a urat "la multi ani".

"Vorbim prea putin de prima parte a celui de-al Doilea Razboi Mondial. Si acolo au cazut ostasi romani care au executat ordinul politicienilor. Niciodata, nimeni n-o sa ma convinga ca trecerea Prutului a fost o greseala in istorie. Poate este discutabila trecerea Nistrului, dar Armata Romana, prin traditie, si-a aparat teritoriul national, or teritoriul dintre Prut si Nistru a fost si este pamant romanesc", a afirmat Traian Basescu, in discursul rostit la manifestarile de la Carei, potrivit Agerpres.

El a mentionat ca Ziua Armatei inseamna jertfa a peste 800.000 de militari romani, care au cazut la datorie, care au disparut, sau au fost raniti, fara a uita de ostasii din Razboiul de Independenta si Primul Razboi Mondial.

"As vrea astazi sa multumesc Armatei Romane pentru modul cum si-a facut datoria in Irak, in Afganistan, in Balcani, in Kosovo in mod deosebit, dar si in misiunile pe care le-am indeplinit in Africa", a spus Traian Basescu.

La ceremoniile de la Carei organizate de Ziua Armatei au ajuns, in jurul orei 11.00, premierul Victor Ponta, impreuna cu mai multi ministri, intre care vicepremierul Liviu Dragnea, ministrul Apararii, Mircea Dusa, ministrul de Externe, Titus Corlatean, Nicolae Banicioiu.

Ulterior, la ceremonie, care a inceput la ora 11.00, a ajuns si presedintele Traian Basescu. Acesta a mers si a dat mana cu autoritatile locale prezente si cu reprezentantii Armatei, care i-au prezentat onorul, dar nu si cu premierul Victor Ponta si cu membrii Guvernului.

Prezenta premierului la evenimentele de la Carei era cunoscuta de la jumatatea acestei saptamani, in timp ce seful statului si-a anuntat participarea la eveniment sambata, cu putin timp inainte de inceperea manifestarilor.

Aceasta este prima participare comuna a presedintelui si a premierului la un eveniment, de la debutul campaniei electorale.

Manifestarile de la Carei se desfasoara la Monumentul Ostasului Roman.

Sambata se implinesc 70 de ani de la momentul din 25 octombrie 1944, de la Carei, care a reprezentat ultima victorie a Armatei Romane in lupta cu trupele ungaro-germane.