Institutul pentru Politici Publice (IPP), care a propus organizarea unei dezbateri intre principalii candidati la prezidentiale in data de miercuri 29 octombrie, la Palatul Parlamentului, anunta vineri ca Victor Ponta a ramas singurul candidat care nu a raspuns pana in acest moment propunerii. IPP solicita public liderului PSD sa formuleze un raspuns ferm pana duminica.

"Victor Ponta, candidatul Aliantei PSD - UNPR - PC la Presedintia Romaniei, este singurul care nu a raspuns pana in acest moment propunerii IPP de a participa la dezbaterea electorala cu primii 6 candidati, prevazuta a se organiza miercuri, 29 octombrie a.c. Le multumim tuturor celorlalti candidati: Klaus Iohannis, Calin Popescu Tariceanu, Monica Macovei, Teodor Melescanu si Elena Udrea care au raspuns invitatiei IPP, sub rezerva participarii tuturor candidatilor vizati de formatul dezbaterii propuse de IPP", arata organizatia intr-un comunicat.

"Avand in vedere ca organizarea unui asemenea eveniment exceptional implica un efort logistic consistent din partea organizatorilor, dar si un efort de sincronizare a agendelor de campanie ale candidatilor vizati, ii solicitam public candidatului Victor Ponta sa formuleze un raspuns ferm invitatiei IPP pana duminica, 26 octombrie a.c.", mai transmite IPP.

Joi, IPP a invitat oficial principalii candidati la alegerile prezidentiale sa participe inainte de primul tur de scrutin la o dezbatere electorala, pe care intentioneaza sa o organizeze miercurea viitoare, pe 29 octombrie, de la ora 19.00, la Palatul Parlamentului.

Propunerile IPP privind dezbaterea:

Ziua, ora si locatia dezbaterii:

Miercuri 29 octombrie, 19.00

Palatul Parlamentului - propunere

Candidatii invitati:

6 candidati (in ordinea intentiei de vot din sondaje): Victor Ponta, Klaus Iohannis, Elena Udrea, Calin Popescu Tariceanu, Teodor Melescanu si Monica Macovei.

Moderatori:

4 moderatori. IPP a adresat un apel televiziunilor care vor sa transmita dezbaterea sa ne contacteze pentru a avea un moderator desemnat de la fiecare din posturi. Fiecare moderator va modera o sectiune.

Format:

4 sectiuni tematice de 30 de minute (5min/candidat)

1 sectiune cu intrebari de la public/societate civila 30 min

1 sectiune finala de mesaje libere 30 minute

19:00 - 20:00 - 2 sectiuni

pauza 10 min

20:10 - 21:10 - 2 sectiuni

pauza 10 min

21:20 - 22:20 - 2 sectiuni