PhotoMath este o noua aplicatie pentru smartphone care ar putea sa ii ajute pe elevii care sunt de parere ca matematica este cea mai grea materie. PhotoMath este o aplicatie gratuita care poate rezolva ecuatii matematice cu ajutorul camerei smartphone-ului, in timp real, relateaza Forbes.

aplicatia PhotoMathFoto: Captura YouTube

Desi pare construita ca un soft care ajuta copiii sa copieze la teste, aplicatia ofera si un ghid care arata cum sunt rezolvate problemele. Ghidul poate ajuta studentii care nu au acces la meditatii si nu pot rezolva problemele matematice.

"PhotoMath se descurca cu aritmetica de baza, cu fractii, numere zecimale, ecuatii liniare si mai multe functii, precum logaritmii", se arata in descrierea aplicatiei.

Aplicatia PhotoMath utilizeaza tehnologia de recunoastere optica pentru a citi ecuatii si calculeaza rezultatul in cateva secunde.

Capacitatea aplicatiei PhotoMath de a citi probleme de matematica are limitarile sale. Aceasta poate citi doar texte printate, ceea ce inseamna ca softul nu recunoaste scrisul de mana.

In plus, aplicatia poate confunda variabila "X" cu simbolul inmultirii, iar cadrul rosu pe care trebuie sa il folositi cand fotografiat ecuatia poate cauz,a de asemenea, probleme.