Unii dintre liderii PSD au reactionat la anuntul lui Sebastian Ghita privind candidatura lui Liviu Dragnea la sefia partidului in tandem cu el. Vicepresedintele PSD Gabriela Firea, care a devenit si purtator de cuvant al partidului, a spus ca ii va vota pe cei doi, potrivit Mediafax.

Oprisan, despre tandemul Dragnea-Ghita: Doar Congresul stabileste cine iese presedinte al partidului

Vicepresedintele PSD Marian Oprisan a declarat, miercuri, referindu-se la candidatura in tandem a lui Liviu Dragnea si Sebastian Ghita la sefia PSD, ca doar Congresul stabileste cine iese presedinte al partidului.

"Conform Constitutiei Romaniei si Statutului PSD, orice persoana care detine calitatea de membru PSD are dreptul de a alege si de a fi ales. Cine iese presedintele PSD nu poate stabili decat Congresul partidului, Congres la care participa reprezentantii miilor de membri ai PSD care in acest moment muncesc cinstit si sunt daruiti castigarii alegerilor prezidentiale de catre Victor Ponta, fiind in acest moment singurul lucru care ma intereseaza", a spus Oprisan.

Firea: Apreciez tandemul Dragnea-Ghita, ii voi vota. Mesajul e de continuitate a echipei Ponta-Dragnea

Vicepresedintele PSD Gabriela Firea a declarat, miercuri, ca personal apreciaza tandemul Dragnea-Ghita si le va acorda votul la Congresul PSD, daca cei doi isi vor depune candidaturile, ea aratand ca mesajul este de continuitate a rezultatelor bune obtinute de echipa Ponta-Dragnea.

"Eu, personal, apreciez tandemul Liviu Dragnea-Sebastian Ghita. Daca isi vor depune candidaturile, ii voi vota la Congres. Mesajul este de continuitate a rezultatelor foarte bune obtinute de PSD la alegerile locale, parlamentare si europarlamentare de echipa de conducere Victor Ponta-Liviu Dragnea", a declarat Gabriela Firea.

Firea, care este si presedintele PSD Ilfov, a aratat ca, in acest moment, este necesar ca organizatiile PSD din tara sa fie focusate pentru campania prezidentiala.

"Ne concentram suta la suta pe campania electorala. Victor Ponta este cel mai bun candidat si va fi presedintele Romaniei din decembrie. Dar acum e necesar ca organizatiile PSD din tara sa ramana focusate", a spus Firea.

Lider PSD Galati: Tandemul Dragnea-Ghita, destul de bun. Sunt multi colegi de valoare care pot candida

Vicepresedintele PSD Galati, deputatul Florin Paslaru, spune ca in partid sunt "multi colegi de valoare" care pot candida la sefia PSD, dar este prematura o discutie in acest sens, el apreciind, totusi, ca tandemul Liviu Dragnea-Sebastian Ghita este unul "destul de bun".

"Liviu Dragnea este actualul presedinte executiv al partidului, este cel care conduce campania electorala, este un om de valoare in PSD, asa cum avem si alti colegi. Exista posibilitatea sa fie candidat pentru presedintia partidului, dar cred ca este prematur sa vorbim despre acest lucru pentru ca suntem in campanie electorala. Din discutiile pe care cel putin noi galatenii le avem cu colegii nostri de la centru, discutam despre cum merge campania, ce am facut pana acum si ce avem de facut in continuare, in asa fel incat sa intram in turul doi cu un rezultat de peste 40-42 la suta pentru candidatul nostru Victor Ponta", a declarat, miercuri, vicepresedintele filialei judetene Galati a PSD, Florin Paslaru.

Intrebat daca anunturile lui Liviu Dragnea si Sebastian Ghita nu contravin deciziei CEX al PSD de la Orastie, ca discutiile despre succesorul lui Victor Ponta la conducerea partidului sa aiba loc dupa alegerile prezidentiale, si daca nu ar trebui sa existe sanctiuni pentru cei care incalca acea hotarare, Paslaru a evitat sa dea un raspuns.

El a mai spus ca Liviu Dragnea este "un bun conducator, un om cu multa forta politica, cu multa experienta politica si cu viziune politica, elemente care contribuie la un CV pentru un presedinte de partid".

"Sunt multi pe langa domnii Dragnea si Ghita, multi colegi de valoare care isi pot depune candidatura, dar, repet, este campanie electorala, iar noi cei din Galati ne vedem de bunul mers al campaniei electorale. Sunt colegi de valoare care pot candida si deveni lideri ai PSD, dar acest lucru e prematur sa-l discutam acum...Totusi, daca vreti, cred ca tandemul Liviu Dragnea- Sebastian Ghita este un tandem destul de bun", a mai spus Paslaru.

Liderul PSD Arad: Discutiile despre succesorul lui Ponta, dupa alegeri. Sa ne concentram pe campanie

Presedintele PSD Arad, deputatul Dorel Caprar, afirma ca orice discutie legata de succesorul lui Victor Ponta la conducerea partidului "este prematura", iar toti liderii PSD trebuie sa se concentreze pe campania electorala, afirmand, totodata, ca suspendarile anuntate marti dupa BPN "sunt corecte".

Liderul social-democrat din Arad, deputatul Dorel Caprar, a declarat, miercuri, ca orice discutie despre succesorul lui Victor Ponta trebuie sa aiba loc dupa alegerile prezidentiale.

"Decizia de ieri (marti ¬ n.r.) din Biroul Permanet National este corecta, foarte buna, pentru ca nu trebuie sa mai existe iesiri publice pe tema succesorului lui Victor Ponta. Orice discutii pe acest subiect sunt premature. Trebuie sa ne concentram strict pe campania electorala, iar dupa alegeri sa se discute in partid aceste lucruri", a spus Caprar.

Referitor la anunturile facute de Ghita si Dragnea, deputatul a spus ca "orice membru PSD e liber sa-si doreasca sa fie presedintele partidului".

Intrebat ce parere are despre Liviu Dragnea si Sebastian Ghita la conducerea partidului, Caprar a raspuns ca PSD Arad nu ia in discutii in acest moment sustinerea cuiva.