Agentia sanitara din Rusia a decretat marti o interdictie asupra importurilor de produse vegetale care provin din Ucraina, pentru a evita o eventuala eludare a embargoului impus de Moscova in august pe produsele alimentare europene, via tranzitului prin aceasta tara, transmite AFP.

“O crestere brusca a livrarilor de produse vegetale provenind din Ucraina, deseori fara etichete sau cu etichetele sterse intentionat, au de fapt origine non-ucraineana” a justificat Rosselhoznadzor intr-un comunicat.

Este vorba, potrivit agentiei, “de produse europene vizate de sanctiuni rusesti” sau de interzicerea importului pentru majoritatea produselor alimentare provenind din tarile UE, masura decretata in august ca raspuns la sanctiunile impuse de occident la adresa Moscovei.

Rusia a extins luni embargoul asupra produselor alimentare europene din carne si produse derivate din bovine, porcine si pui.

Ucraina este deja vizata de o interdictie a exporturilor in Rusia de cartofi, soia, sucuri, conserve, lapte, branza si alte produse de provenienta agricola, motivele invocate fiind “prezenta de antibiotice” si “infractiuni in ceea ce priveste etichetarea”.