Presedintele Traian Basescu a cerut Parlamentului sa reexamineze actul normativ pentru modificarea Legii farmaciei, acuzand faptul ca mentinerea criteriului demografic pentru infiintarea farmaciilor din mediul urban poate constitui o piedica asupra competitivitatii pietei.

Seful statului noteaza, in cererea de reexaminare, ca Legea transmisa promulgarii elimina orice prevedere referitoare la durata de aplicare a criteriului demografic, rezultand, asadar, mentinerea acestui criteriu pe perioada nedeterminata.

"Cunoscand regulile concurentiale, mentinerea criteriului demografic pentru infiintarea farmaciilor din mediul urban poate constitui o piedica asupra competitivitatii pietei, accesul agentilor economici fiind, astfel, limitat. Drept urmare, o asemenea reglementare a accesului pe piata poate avea consecinte asupra mediului concurential, implicit si asupra consumatorilor. De aceea, consider oportun ca mentinerea acestui criteriu demografic sa fie prevazuta pentru o perioada de 6 - 9 luni, respectiv pana cel mult la data de 30 septembrie 2015", se arata intr-un comunicat postat pe site-ul Administratiei Prezidentiale.

De asemenea, Traian Basescu a cerut Parlamentului sa tina cont si de observatiile transmite de Consiliul Concurentei.