Don Lothrop, un american indragostit de Romania: "SUA nu au fost atente la ce se intampla aici. Pana acum". Don Lothrop se considera un om foarte norocos. Om de afaceri de succes in America, s-a "pensionat", cum ii place sa spuna, la 40 de ani, varsta pana la care facuse suficienti bani. S-a concentrat apoi pe "scopuri cu adevarat importante". Cel mai important scop al sau este Romania, de care este indragostit. A decis sa contribuie la modernizarea tarii noastre. A investit deja 1 milion de dolari intr-o platforma online, "Romania One", cu care a inceput constructia unei societati civile puternice in tara noastra. Don Lothrop a vorbit despre proiectele sale cu jurnalistiiEVZ.

SUBIECTELE ZILEIFoto: Colaj foto

ANAF face dovada ca Rovana Plumb a platit taxa de mediu pentru masina pe care si-a inmatriculat-o in Bulgaria. Acuzata ca a fentat plata taxei de mediu pentru un bolid de cateva zeci de mii de euro, intr-o ancheta semnata Romania Libera, fostul ministru al Mediului Rovana Plumb revine cu precizari, aratand ca a achitat respectivul impozit. Autoturismul Audi Q7 al Rovanei Plumb a fost inmatriculat in Bulgaria, schimbandu-si proprietarul in acte, dar nu si utilizatorii: Rovana Plumb si familia acesteia. Rovana Plumb a remis o dovada eliberata de ANAF, potrivit careia taxa de mediu, in valoare de 30.778 de lei, a fost achitata in data de 12.06.2013 cu chitanta nr. 3510496. Autoturismul fostului ministru Rovana Plumb a fost fotografiat cu numere de Bulgaria de jurnalistii de la Romania Libera in curtea casei acesteia, anuntaAdevarul.

Ioana Petrescu, ministrul Finantelor: "In SUA, ma asteapta un job de 100.000 de dolari pe an". Cat spune ca ia ca ministru in Romania. Ioana Petrescu, ministrul Finantelor Publice, a precizat ca in SUA o asteapta un job platit cu aproape 100.000 de dolari pe an. Intrebata daca este multumita de salariul de ministru, Petrescu a spus ca este multumita de ceea ce poate sa realizeze aici. In 2013, Ioana Petrescu a avut venituri brute de 58.288 de dolari, ea ocupand functia de profesor asistent la Universitatea Maryland. In calitate de consilier de stat al premierului Victor Ponta, Petrescu a castigat in perioada septembrie-decembrie 2013 suma de 26.127 de lei brut, potrivit celei mai recente declaratii de avere depuse, informeazaGandul.

"Vreau sa aflu adevarul, sa nu li se mai intample si altora". O nastere s-a transformat in drama intr-un spital din Botosani. Bucuria nasterii celui de-al doilea copil s-a transformat intr-o drama pentru o familie din Botosani. Bebelusul a murit, la scurt timp dupa ce a venit pe lume prin cezariana, iar in urma complicatiilor, mama a fost operata de inca trei ori in 48 de ore. Pentru tot calvarul, tatal copilului ii acuza de neglijenta pe medici. Doctorii sustin insa ca uneori, dupa nastere, apar complicatii in serie. Mama de 35 de ani a mers vineri la maternitatea din Botosani, pregatita sa aduca pe lume al doilea copil, o sarcina la termen. Aici a fost lasata sa se chinuiasca ore in sir sa nasca natural si mult mai tarziu, cand si-a pierdut cunostinta, medicii au decis sa-i faca operatia de cezariana, scrieStirileProtv.ro.

Ajutat de judecatoarea Adam, printul Sturdza a castigat procesul intentat de cumparatorii din Cluj. Clujenii Ioan Gheorghe Varga si Daniel Calugar l-au dat in judecata pe printul Paltin Sturdza dupa ce au vazut ca acesta din urma a incheiat un alt contract pentru acelasi teren de 43.000 de hectare cu Dan Bengescu. Cumparatorii din Cluj au cerut instantei sa parafeze contractul de promisiune de vanzare. Potrivit DNA, judecatoarea Anca Adam de la Tribunalul Brasov l-a consiliat pe Sturdza in proces. Recent, un alt judecator de la Tribunalul Brasov a dat sentinta, care este favorabila lui Paltin Sturdza. Afaceristii clujeni pot sa o atace cu apel, anuntaClujust.ro.

Cristian Preda: Votez cu Macovei. EBA e in aceeasi tabara cu mine. Europarlamentarul PMP Cristian Preda spune ca Elena Udrea n-ar putea fi un sef de stat bun pentru ca este "construita dupa modelul vedetelor", iar campania pe care o face e "o excrescenta a profilului de vedeta: candidata PMP isi asuma proiectele de dezvoltare facute de altii si banii veniti de la UE, plagiind refrenul rostit de un foarte mare actor, Victor Rebengiuc, in spoturile TV despre Regio. E prima data cand vad un politician imitand un actor". "Rezultatul e grotesc", mai adauga eurodeputatul PMP, explicand ca sefa partidului sau "seamana cel mai mult cu Ponta" si ca "ii apropie narcisismul mediatic". Cristian Preda mai marturiseste ca cea care l-a impus pe Siegfried Muresan pe locul al doilea pe listele PMP la alegerile europarlamentare nu ar fi fost Elena Udrea, ci EBA, Elena Basescu. "El e acum in trena Elenei Udrea, nu in tabara in care ne aflam eu si EBA", declara eurodeputatul Partidului Miscarea Populara (PMP). Preda crede ca Traian Basescu greseste atunci cand spune ca Elena Udrea e loiala: e doar "disciplinata", "o cutie de rezonanta a mesajelor politice ale lui Basescu". Cristian Preda nu voteaza cu reprezentanta partidului sau, ci cu Monica Macovei si se asteapta ca dupa alegerile prezidentiale dreapta sa gaseasca solutiile pentru a se comasa. Integral inRomania Libera.

DW: Votul maghiarilor, greu de ghicit. Cum vor vota maghiarii la alegerile prezidentiale? Este greu de anticipat de pe acum, cu atat mai mult cu cat niciun candidat nu a facut propuneri menite sa le trezeasca entuziasmul. Exista o continuitate de fond a politicii UDMR care in ciuda turbulentelor produse periodic nu a fost niciodata dezmintita. Chiar daca opinia publica romaneasca a avut uneori impresia ca maghiarii ar nutri, in mod organizat, proiecte revizioniste, acest lucru nu a fost adevarat. In ciuda unor pusee mai puternice de nationalism, principala organizatie politica a maghiarilor (UDMR) a conservat o moderatie care sta chiar la temelia infiintarii sale. Se stie mai putin ca la scurt timp dupa caderea lui Ceausescu, ministrul de externe al Ungariei din perioada aceea, Gyula Horn, a venit la Bucuresti unde a purtat discutii cu Ion Iliescu, Petre Roman si Kiraly Karoly, care fusese de acord sa notifice ministrului ungar ca minoritatea maghiara e de acord cu stipularea in viitorul tratat bilateral a inviolabilitatii frontierelor, scrieDeutsche Welle.