Premierul Victor Ponta, care a participat luni la o sedinta a coalitiei de guvernare, a declarat ca pe agenda nu a figurat subiectul Viorel Hrebenciuc dar este bucuros ca pe agenda media exista doar doua subiecte: ce doreste el sa faca, in calitate de viitor presedinte, si DNA.

Acum exista doar "doua entitati, eu si DNA", in "prezenta media", "ceea ce sincer sa fiu cred ca e bine", a spus Victor Ponta, la finalul reuniunii colaitiei.

Primul ministru le-a spus ziaristilor ca in prezent dau doua "doua tipuri de stiri": "Ce fac eu ca premier si ce vreau sa fac ca presedinte si ce face DNA, ceea ce consider ca e un avantaj pentru mine".

Intrebat cum va vota in cazul cererii de incepere a urmaririi penale pe numele lui Viorel Hrebenciuc si Ioan Adam, Ponta a spus ca nu va participa al vot, deoarece, fiind si premier, nu ar dori sa intervina in activitatea justitiei.

"Nu comentez nimic care tine de dosare penale", a mai spus seful executivului, adaugand ca sedinta coalitiei de guvernare a avut ca subiect ce vor face partidele membre in a doua zi dupa primul tur ale alegerilor prezidentiale.

"Ne intalnim pe 3 noiembrie pentru a stabili impreuna si pe cine sustinem la functia de presedinte si pentru a stabili impreuna cine va fi premier", a explicat el.

Inainte de inceperea sedintei, Victor Ponta a declarat, despre situatia juridica a lui Viorel Hrebenciuc si Dan Sova, ca el nu se ocupa de aceste lucruri, ci de guvernarea tarii, Ponta adaugand, cu referire la faptul ca cei doi sunt membri PSD, ca toata lumea e egala in fata legii, potrivit Mediafax.

"Nu ma ocup eu de lucrurile astea, eu trebuie sa ma ocup de guvernarea tarii, de viata dumneavostra de zi cu zi", a spus Ponta.

In conditiile in care jurnalistii i-au spus ca Hrebenciuc si Sova sunt si membri PSD, el a raspuns: "Toata lumea e egala in fata legii".

Purtatorul de cuvant al PSD, Dan Sova, a venit, luni, la sediul central al DNA, pentru a fi audiat in noul dosar al lui Viorel Hrebenciuc, in care acesta este acuzat, intre altele, ca i-a cerut unui coleg de partid sa initieze o lege de amnistiere, promitandu-i in schimb sprijin pentru sefia PSD

Sova nu a dorit sa faca declaratii la intrarea in sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

Potrivit anchetatorilor care instrumenteaza noul dosar al lui Viorel Hrebenciuc, acesta a aflat chiar de la un angajat al DNA ca este interceptat si, pe de alta parte, i-a promis unui coleg din PSD ca il va sprijini sa ajunga presedinte al partidului, daca initiaza o lege privind amnistierea si gratierea unor pedepse.